Potrivit mindbodygreen.com, pentru a-ți păstra și proteja sănătatae este bine să eviți următoarele combinații:
Sandvișul la grill cu brânză
Combinația de proteine cu amidon nu sunt tocmai ideale pentru digestia ta. Fiecare are nevoie de alte enzime și un alt nivel de aciditate pentru a fi digerate corespunzător. Astfel, organismul tău va alege să digere proteinele iar amidonul să rămână la fermentat. În cazul în care chiar vrei să faci această combinație asigură-te măcar că ai în meniu și legume cu frunze verzi mai ales spanac, rucola sau salată verde. În felul acesta vei ajuta la digerarea amidonului mai bine.
Află cum poți slăbi cu ajutorul bananelor pe clicksanatate.ro
Ouă cu carne și brânză
Specialiștii recomandă ca la masă să consumi doar un singur fel de proteină. În cazul în care ai poftă de o omletă alege să o consumi cu o salată însă sub nici o formă cu o altă sursa de proteină. Cu cât consumi surse diferite din aceiași categorie de nutrimenți cu atât mai greu îi va fi organismului tău să le digere.
Dacă alegerea ta este să consumi carne, de asemenea este indicat să o faci asociată cu o salată.
Practic, nici o masă fără salată.
Pastele cu sos de roșii
Nu mai este un secret pentru nimeni că roșiile sunt produse acide, tocmai din acest motiv ste bine să eviți combinarea lor cu carbohidrați. Organismul tău consumă din rezerva sa de energie pentru a digera mâncarea pe care tu i-o oferi. Încearcă ca și alternativă la pastele cu sos de roși, paste cu legume la grătar sau cu sos pesto. Evită de asemenea combinația de paste cu carne. Chiar dacă ai senzația că este sațioasă nu este deloc potrivită pentru digestia ta.
Dressing-ul din salată
Obișnuiești să consumi salată din roșii, castraveți la care să adaugi un dressing de lămâie? Ei bine, se pare că specialiștii ne atenționează că nu ar trebui să combinăm castraveții cu cartofi, vinete sau chiar și cu roșii. Iar lămâia este total contraindicată în oricare dintre combinațiile enumerate. Tot din cauza faptul că fiecare are un grad de aciditate diferite și are nevoie de timpi diferiți de digerare.
Niciodată fructe după masă
Datorită zaharurilor pe care le conțin, ele nu au nevoie de un timp prea mare pentru a fi digerate. Însă în cazul în care le consumi după o masă bogată în carbohidrați, alimente care au nevoie de un timp mai mare de digestie, fructele vor fermenta în stomac până când masa anterioară se va digera.
Ideal ar fi să consumi fructele la o masă separată și să lași să treacă măcar 30 minute până la următoarea masă.
Cereale cu lapte la micul dejun?
Dacă obișnuiești să consumi dimineața la micul dejun o porție de cereale cu lapte și un pahar de suc de portocale, atunci este bine să știi faptul că acizii sucului de portocale se vor ocupa să distrugă enzimele care au scopul de a digera amidonul din cereale. Iar fructele uscate din cereale se vor comporta precum un mucus ce va fi greu de digerat. Deci, dacă vrei să te bucuri de un mic dejun sănătos, și mai ales nu vrei să renunți la niciuna dintre aceset variante, alege să bei sucul de portocale cu cel puțin 30 de minute înainte de a consuma cerealele cu lapte.
De asemenea dacă ești un mare consumator de shake-uri dimineața, combinația de banană cu lapte nu este tocmai una ideală. Alege totuși o banană extrem de coaptă la care să îi adaugi nucșoară pentru a ajuta astfel digestia.
Află ce alimente alungă durerile de cap pe clicksanatate.ro.