Combinaţii de alimente care îţi afectează sănătatea

Sigur ai observat și tu că atunci când combini anumite alimente te poți confrunta ulterior cu probleme digestive. Iată care sunt combinațiile indicate să le eviți pentru a evita disconfortul digestiv!Chiar dacă obții un gust bun în farfurie asta nu înseamnă că este și sănătos. Anumite alimente combinate pot favoriza apariția balonărilor, a greței, a oboselei constante, dureri de stomac sau chir vărsături.
Alina Costache
29 iun. 2017, 08:24
Combinaţii de alimente care îţi afectează sănătatea

Potrivit mindbodygreen.com, pentru a-ți păstra și proteja sănătatae este bine să eviți următoarele combinații:

Sandvișul la grill cu brânză

Combinația de proteine cu amidon nu sunt tocmai ideale pentru digestia ta. Fiecare are nevoie de alte enzime și un alt nivel de aciditate pentru a fi digerate corespunzător. Astfel, organismul tău va alege să digere proteinele iar amidonul să rămână la fermentat. În cazul în care chiar vrei să faci această combinație asigură-te măcar că ai în meniu și legume cu frunze verzi mai ales spanac, rucola sau salată verde. În felul acesta vei ajuta la digerarea amidonului mai bine.

Află cum poți slăbi cu ajutorul bananelor pe clicksanatate.ro

Ouă cu carne și brânză

Specialiștii recomandă ca la masă să consumi doar un singur fel de proteină. În cazul în care ai poftă de o omletă alege să o consumi cu o salată însă sub nici o formă cu o altă sursa de proteină. Cu cât consumi surse diferite din aceiași categorie de nutrimenți cu atât mai greu îi va fi organismului tău să le digere.

Dacă alegerea ta este să consumi carne, de asemenea este indicat să o faci asociată cu o salată.

Practic, nici o masă fără salată.
Pastele cu sos de roșii

Nu mai este un secret pentru nimeni că roșiile sunt produse acide, tocmai din acest motiv ste bine să eviți combinarea lor cu carbohidrați. Organismul tău consumă din rezerva sa de energie pentru a digera mâncarea pe care tu i-o oferi. Încearcă ca și alternativă la pastele cu sos de roși, paste cu legume la grătar sau cu sos pesto. Evită de asemenea combinația de paste cu carne. Chiar dacă ai senzația că este sațioasă nu este deloc potrivită pentru digestia ta.
Dressing-ul din salată

Obișnuiești să consumi salată din roșii, castraveți la care să adaugi un dressing de lămâie? Ei bine, se pare că specialiștii ne atenționează că nu ar trebui să combinăm castraveții cu cartofi, vinete sau chiar și cu roșii. Iar lămâia este total contraindicată în oricare dintre combinațiile enumerate. Tot din cauza faptul că fiecare are un grad de aciditate diferite și are nevoie de timpi diferiți de digerare.
Niciodată fructe după masă

Datorită zaharurilor pe care le conțin, ele nu au nevoie de un timp prea mare pentru a fi digerate. Însă în cazul în care le consumi după o masă bogată în carbohidrați, alimente care au nevoie de un timp mai mare de digestie, fructele vor fermenta în stomac până când masa anterioară se va digera.

Ideal ar fi să consumi fructele la o masă separată și să lași să treacă măcar 30 minute până la următoarea masă.
Cereale cu lapte la micul dejun?

Dacă obișnuiești să consumi dimineața la micul dejun o porție de cereale cu lapte și un pahar de suc de portocale, atunci este bine să știi faptul că acizii sucului de portocale se vor ocupa să distrugă enzimele care au scopul de a digera amidonul din cereale. Iar fructele uscate din cereale se vor comporta precum un mucus ce va fi greu de digerat. Deci, dacă vrei să te bucuri de un mic dejun sănătos, și mai ales nu vrei să renunți la niciuna dintre aceset variante, alege să bei sucul de portocale cu cel puțin 30 de minute înainte de a consuma cerealele cu lapte.

De asemenea dacă ești un mare consumator de shake-uri dimineața, combinația de banană cu lapte nu este tocmai una ideală. Alege totuși o banană extrem de coaptă la care să îi adaugi nucșoară pentru a ajuta astfel digestia.

Află ce alimente alungă durerile de cap pe clicksanatate.ro.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Nicolae Ciucă deschide dialogul pentru un proiect politic comun al forțelor de dreapta
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?