„Constantin Negoiţă deţine o vastă experienţă în domeniul luptei antidrog, atât în partea de prevenire, cât şi în cea de combatere, făcând parte din colectivul ANA încă din anul 2005, odată cu înfiinţarea structurilor teritoriale ale acesteia. Totodată, noul director al Agenţiei Naţionale Antidrog este cunoscut pentru abilităţile sale manageriale, din perspectiva funcţiilor de conducere deţinute de-a lungul timpului, dar în special ca urmare a perioadei în care a coordonat activitatea Centrului Regional de Evaluare şi Prevenire Antidrog Bucureşti II, acesta fiind unul dintre centrele ANA cu cea mai bogată activitate în domeniul prevenirii, dar mai ales în cel al asistenţei. În competenţa teritorială a acestui centru regional se află 4 centre locale de evaluare şi prevenire antidrog, dintre care două sunt situate în Bucureşti (sectorul 3 şi sectorul 4), iar celelalte două în judeţele Ilfov, respectiv Giurgiu”, precizează ANA.
Potrivit sursei citate, anual, peste 100 consumatori de droguri au beneficiat de serviciile integrate de asistenţă oferite prin Programul de Asistenţă Integrată Antidrog – Obregia, derulat în cadrul Centrului Regional de Evaluare şi Prevenire Antidrog Bucureşti II, majoritatea acestora fiind formată din foşti consumatori de heroină, incluşi în tratament substitutiv cu metadonă.
„De-a lungul celor aproape 13 ani de activitate în cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, Constantin Negoiţă a participat la numeroase stagii de formare în domeniul politicilor publice şi al luptei antidrog (Politici publice şi fonduri europene, Praga – 2013 şi Dezvoltarea de comunităţi terapeutice, Norvegia – 2009), fiind unul dintre artizanii implementării proiectului „Crearea a trei comunităţi terapeutice în penitenciarele Rahova, Jilava şi Târgşor”, finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European. Ofiţer de carieră, Constantin Negoiţă face parte din prima promoţie de poliţişti care au absolvit studiile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” după revoluţia din decembrie, urcând rând, pe rând treptele şi gradele profesionale, de la cea de ofiţer judiciarist, la şef birou, şef de secţie, ajungând până la actuala funcţie. Evoluţia sa profesională reprezintă atuul unei viziuni globale asupra activităţii de reducere a cererii şi ofertei de droguri”, a menţionat comunicatul ANA.