„Comisa Europeană a clasat cauza 2015/2152 – acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor ce revin statului român în temeiul art. 10 alin. (1) – (2), al art. 11 şi al art. 19 din Regulamentul nr. 995/2010 de stabilire a obligaţiilor care revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse de lemn, precum şi în temeiul art. 7 alin. (1) din Regulamentul nr. 2173/2005 privind instituirea unui regim de licenţe FLEGT pentru importurile de lemn în Comunitatea Europeană„, arată Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.
Declanşarea infringementului ar fi însemnat penalităţi de până la 200.000 euro în fiecare zi, până când România s-ar fi conformat cu legislaţia europeană. Costurile pentru plata amenzilor ar fi fost suportate din bugetul de stat.
Decizia clasării cauzei de infringement s-a bazat pe modificările din legislaţia silvică, prin care au fost înăsprite sancţiunile, precum şi pe comunicările regulate către Comisa Europeană privind realizările de până acum în ceea ce priveşte trasabilitatea lemnului, arată ministerul.
CITEŞTE ŞI: România riscă o procedură de infringement din cauza modificărilor aduse Legii energiei în Parlament