Comisia Europeană subliniază că nu ţine cont de orientările politice în situaţia din România, ci vrea să ajute ţara să elimine corupţia

Prim vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri că urmăreşte cu atenţie ce se întâmplă în Parlamentul din România şi a subliniat că Executivul UE nu ţine de cont de orientările politice în actuala situaţie din ţara noastră, ci vrea să ajute la eliminarea corupţiei endemice.
Filip Stan
08 feb. 2017, 14:05
Comisia Europeană subliniază că nu ţine cont de orientările politice în situaţia din România, ci vrea să ajute ţara să elimine corupţia

“Am urmărit îndeaproape situaţia începând de săptămâna trecută. Am notat introducerea Ordonanţei de Urgenţă 14 pentru a aborda Ordonanţa de Urgenţă 13. Am notat şi că Guvernul nu va continua cu legislaţia contestată. Vom continua să urmărim cu atenţie ce se întâmplă în Parlamentul român”, a spus oficialul într-o conferinţă de presă organizată după o reuniune a Colegiului Comisarilor.

„Să fiu la fel de clar în această privinţă ca şi săptămâna trecută, în Parlamentul European: Comisia nu ţine cont de orientarea politică în această privinţă. Pentru noi, aceasta nu este o discuţie politică, nu ţinem partea cuiva în afacerile interne din România. Este vorba despre a ajuta România să ducă la bun sfârşit această luptă foarte, foarte lungă şi dificilă pentru a scăpa de corupţia instituţionalizată”, a adăugat el.

Situaţia din România s-a aflat şi pe agenda de discuţii avute la Bruxelles de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ministrul francez de Externe Bernard Cazeneuve. Într-o conferinţă de presă comună cu şeful diplomaţiei de la Paris, ce a avut loc marţi, liderul Executivului UE a afirmat că România pare să fie în curs „de a-şi reveni”.

Marţi, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a avertizat că România a înregistrat un regres în ceea ce priveşte dovedirea ireversibilităţii reformelor, ceea ce este posibil să fi afectat şansele de ridicare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare până la finalul mandatului actualei Comisii Europene, aşa cum a promis anterior preşedintele C.E. Jean-Claude Juncker.

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, au subliniat într-o declaraţie comună publicată miercuri, că lupta anticorupţie trebuie să avanseze, nu să fie subminată, ei precizând că urmăresc ”cu foarte mare îngrijorare” evoluţiile recente din România.

viewscnt

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România unde temperaturile nu trec de 20 de grade, în sezonul cald. Turiștii străini îl adoră
Capital.ro
Îți golește contul. Rămâi cu zero lei în bancă. Nu le răspunde, dacă primești mesaj
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Poți depune CONTESTAȚIE pentru pensie. Dacă vei întârzia cu cererea, o să rămâi cu venitul greșit
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Zodiile care iubesc singurătatea. Rar primesc pe cineva în viața lor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
Halep, în culmea fericirii. Nu mai poate de bucurie. L-a văzut prima oară
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Bombardier Su-34 rusesc doborât de forțele ucrainene în regiunea Kursk
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...