În regulamentul comisiei Nana se specifică faptul că membrii acesteia pot solicita acces la informaţii clasificate, chiar dacă nu au certificat ORNISS, pe baza unui acord de confidenţialitate. De asemenea, cei invitaţi să se prezinte la audieri sunt obligaţi să dea curs invitaţiei.
Citeşte şi Înfiinţarea comisiei de anchetă „Călăraşi”, adoptată de plenul Parlamentului
Totodată, comisia Nana este protejată de legea penală, astfel că împiedicarea activităţii comisiei se sancţionează.
La cerere sau dacă este cazul vor putea fi dispus expertize în urma celor descoperite de această comisie parlamentară.
Regulamentul mai prevede faptul că în termen de 60 de zile de la înfiinţare membrii vor întocmai un raport pe care îl vor pune în discuţie în Birourile Permanente reunite, iar apoi votul în Plenul reunit.
Luni, 13 ianuarie, de la ora 15.00, la comisia Nana vor fi chemaţi reprezentanţi ai instituţiilor de Cadastru şi Publicităţe Imobiliară, Cărţii Funciare, prefectul şi secretarul judeţului Călăraşi, primarul comunei Nana.
De asemenea, şi consilierul lui Traian Băsescu, Adrian Rădulescu, va fi chemat la audieri de către comisia Nana pentru a da explicaţii pentru felul în care a ajutat familia prezidenţială să obţină terenul din comisia Nana.
Comisia va avea un site pe care oricine deţine informaţii suplimentare va putea să le posteze.
Din Comisia „Călăraşi” vor face parte: de la PSD – senatorii Gabriela Firea, Mihai Fifor, Nicolae Şerban şi deputaţii Ioan Adam, Eugen Nicolicea, Adrian Solomon – , de la PNL – senatorii Mircea Dobra şi Iulian Dumitrescu şi deputaţii Ioan Cupşa, Costel Alexe şi Mircea Irimia – , din partea UDMR – senatorul Tanczos Barna, iar de la PP-DD senatorul Teiu Păunescu.