Hohote de râs la dezbaterea proiectului Legii bugetului pe 2013 la Comisiile de buget – finanţe

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au adoptat, vineri, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013. Raportul favorabil a fost votat cu 23 de voturi "pentru", 3 abţineri şi 5 voturi "împotrivă". După câteva zile de dezbateri intense, oboseala i-a ajuns pe aleşi, finalul dezbaterilor fiind marcat de accese de ilaritate ale aleşilor.
Filip Stan
01 feb. 2013, 18:20
Hohote de râs la dezbaterea proiectului Legii bugetului pe 2013 la Comisiile de buget - finanţe

Cuprinsă de un acces de râs nervos a fost deputatul PDL Andreea Vass în timp ce îşi susţinea un amendament. „Poziţia 391…”, a reuşit Paul să îngaime înainte de a o pufni râsul. Preşedintele de şedinţă, Dan Radu Ruşanu (PNL) nu numai că nu a reuşit să o potolească, ci a provocat râste în toată sala cu solicitarea „Spuneţi numărul curent că poziţii sunt mai multe”.

Când părea că un minim de sobrietate s-a reinstaut în comisie, Ruşanu a provocat noi chicoteli cu ambigua formulare „Doamna deputat, treceţi la poziţia următoare”.

La nivelul comisiilor de buget-finanţe a fost amendat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2013, faţă de forma popusă de Guvern, fiind realizate o serie de redistribuiri de sume de la bugetul Ministerului de Finanţe către alţi ordonatori de credite, informează Mediafax.

Joi, parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au aprobat un amendament al deputatului PSD Viorel Ştefan privind alocarea sumei de un milion de lei pentru studiul de fezabilitate pentru centura Slatina. Suma de un milion va fi luată de la Ministerul Finanţelor.

De asemenea, parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au aprobat, cu acordul majorităţii şi al opoziţiei, un alt amendament al lui Viorel Ştefan prin care se suplimenta de la Ministerul de Finanţe cu suma de cinci milioane de lei programul de sprijin al Cultelor.

Bugetul Ministerului Justiţiei a fost suplimentat, la comisiile de buget, cu 10 milioane de lei din necesarul de peste 183 de milioane de lei pentru aplicarea Codului de procedură civilă. Comisiile juridice adoptaseră, anterior, un amendament pentru suplimentarea bugetului MJ cu 183 de milioane de lei pentru aplicarea Codului de procedură civilă. În Comisiile de buget-finanţe din Parlament nu a mai fost susţinut însă amendamentul. În schimb, la propunerea deputatului PSD, Viorel Ştefan a fost adoptată, în Comisiile de buget, suplimentarea bugetului MJ cu 10 milioane de lei.

De asemenea, bugetul Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei a fost suplimentat în comisiile de buget din Parlament cu 7 milioane de lei pentru programele privind pietruirea sau astfaltarea drumurilor locale, la propunerea deputatului PSD Viorel Ştefan.

Bugetul SIE a fost majorat cu 2 milioane de lei, la nivelul Comisiilor de buget din Parlament, faţă de suma alocată iniţial prin proiectul bugetului de stat pe anul 2013, unde erau prevăzute 180 de milioane de lei. Comisiile au adoptat un amendament formulat de deputatu PNL Gheorghe Dragomir, prin care a fost suplimentat bugetul SIE cu 2 milioane de lei, fiind redus bugetul pentru Ministerul de Finanţe.

Vineri, comisiile parlamentare de buget au adoptat amendamente la bugetul Ministerului Educaţiei care reprezintă realocări de fonduri pentru obiective noi, cum ar fi 2.700.000 lei pentru Laboratorul de Cercetare de la Murighiol sau 1.500.000 lei pentru studioul de teatru de la UNATC.

Deputatul PSD Vasile Popeangă a citit patru amendamente pentru realocări de fonduri în cadrul Ministerului Educaţiei, care au fost agreate de ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, şi aprobate de comisii.

Astfel, pentru obiectivul nou „Laboratorul de cercetare Murighiol”, din judeţul Tulcea, vor fi alocate 2.700.000 lei, urmărindu-se crearea Centrului internaţional de studii Dunăre- Delta Dunării- Marea Neagră.

Pentru un alt obiectiv de investiţii cu denumirea „Studio de teatru la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale Bucureşti” vor fi alocate 1.500.000 lei, din care 500.000 lei de la buget şi 1.000.000 lei din venituri proprii.

„Se introduc sumele aferente investiţiilor derulate prin fonduri externe nerambursabile, suma de 148.727.000 lei, proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, suma de 452.820.000 lei. Motivarea este următoarea: pentru corelarea programului de investiţii publice cu sumele de finanţare aferentă programelor cu finanţare rambursabile şi celor cu finanţare cu fonduri externe nerambursabile”, a precizat Popeangă.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au mai aprobat un amendament la bugetul Societăţii de Televiziune, alocând 770.000 lei pentru investiţii pentru transmisiile din teritoriu.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2013 urmează să intre în dezbaterea plenului Parlamentului.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...