BUGET 2018: Bani mai mulţi pentru Administraţia Prezidenţială. UPDATE: Vot pe bandă rulantă în Parlament

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanțe au aprobat favorabil, miercuri, bugetul pe anul 2018 al Administrației Prezidențiale, în forma propusă de Guvern.
Romania TV
13 dec. 2017, 15:53
BUGET 2018: Bani mai mulţi pentru Administraţia Prezidenţială. UPDATE: Vot pe bandă rulantă în Parlament

Bugetul Ministerului Muncii pentru 2018, aprobat de Comisiile de buget-finanţe 

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au aprobat, în şedinţa de miercuri, bugetul pe 2018 pentru Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, care va fi de 31,69 miliarde de lei, cu 13,23% mai puţin decât alocarea din 2017.

Parlamentarii au aprobat bugetul Ministerului Muncii cu 19 voturi 1pentru”, şapte „împotrivă” şi o abţinere.

Ca ordonator principal, Ministerul Muncii va mai putea atrage sume suplimentare („credite de angajament”) la acest buget, în valoare totală de până la 31,74 miliarde de lei.

Potrivit proiectului Legii bugetului, priorităţile strategice vizate de politica în domeniul muncii şi justiţiei sociale sunt:

 

Bugetul aprobat pentru Administrația Prezidențială este de 57.558.000 lei cu 20,68% mai mare ca în 2017.

Parlamentarii din cele două comisii au respins un amendament care prevedea reducerea, cu 3,7 milioane lei, a sumelor propuse pentru cheltuielile de personal și mărirea cu aceeași sumă pentru active nefinanciare — investiții.

„Referitor la amendamentul supus dezbaterii, nu putem să fim de acord cu această propunere, întrucât suma alocată cheltuielilor de personal este stabilită împreună cu Ministerul Finanțelor Publice pe calculele existente pentru menținerea salariilor în plată”, a afirmat consilierul prezidențial George Vladimir Duhan.

Comisiile de buget-finanțe au aprobat bugetul Consiliului Legislativ pentru 2018

Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului au aprobat, miercuri, bugetul Consiliului Legislativ pentru 2018.

Președintele Consiliului Legislativ, Dragoș Iliescu, a declarat că reprezentanții instituției sunt de acord cu proiectul de buget.

„El a fost elaborat împreună cu specialiștii de la Ministerul Finanțelor și a fost fundamentat pe execuția bugetară din anul în curs, la care s-a adăugat un plus de 4,26%, care este de natură să asigure funcționarea optimă a instituției”, a precizat el.

Marți, Comisiile juridice reunite ale Parlamentului au avizat favorabil proiectul de buget al Consiliului Legislativ pe anul 2018, în forma propusă de Guvern.

Proiectul de buget pentru 2018 prevede o alocare pentru Consiliul Legislativ de 9,39 milioane lei, în creștere cu 4,26% față de execuția preliminată din anul anterior.

Bugetul Curții Constituționale pe 2018, aprobat de comisiile reunite de buget-finanțe

Bugetul Curții Constituționale a României pe anul 2018 a fost aprobat, miercuri, de comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului.

Proiectul de buget pe 2018 prevede o alocare pentru CCR de 24,4 milioane lei, în creștere cu 16,15% față de execuția preliminată din anul anterior.

Cheltuielile curente sunt estimate la 24,1 milioane lei, în creștere cu 17,52% față de anul anterior, din care 20 milioane lei (creștere de 17,65%) reprezintă cheltuielile de personal. La capitolul bunuri și servicii este prevăzută suma de 3,8 milioane lei, reprezentând o creștere de 14,75% față de anul 2017.

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat în cadrul dezbaterilor că, la capitolul cheltuieli de personal, Curtea Constituțională a aprobat o creștere de 25% față de anul trecut plecând de la faptul că schema de personal prevedea 109 posturi, însă sunt finanțate doar 94 de posturi.

„Suma pe care ne-ați aprobat-o nu ne permite să aplicăm majorarea salariilor prevăzute de Legea 153/2017, nu ne permite să încadrăm patru persoane care au fost cu contractele de muncă suspendate pentru creșterea copilului și acum vin obligatoriu, nu ne permite să ocupăm locuri vacante și nu putem să aplicăm creșterile salariale cuvenite îndeplinirii unor tranșe de vechime. Suma care ne-ar lipsi ar fi de 2.018.000 lei și la comisiile juridice reunite am rugat formularea unui amendament în acest sens. Au fost de acord și am fost surprins să văd că nu mai este acest amendament”, a spus Valer Dorneanu.

Comisiile reunite de buget-finanțe au aprobat bugetul CNSAS pe 2018

Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului au aprobat, miercuri, bugetul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) pe anul 2018.

Președintele CNSAS, Dragoș Petrescu, a precizat că instituția se încadrează în limitele bugetare prevăzute, dar că ar avea nevoie și de un plus de 100.000 de euro pentru actualizarea softului, în vederea gestionării bazei de date.

„Noi ne încadrăm în limitele bugetare care ne-au fost impuse, însă asta nu înseamnă că nu avem și noi probleme. Există o problemă pe care am ridicat-o, am adus-o la cunoștința comisiilor juridice reunite, este vorba de necesitatea actualizării softului pentru bazele de date. Suntem a treia arhivă de profil din Uniunea Europeană din fosta Europă Centrală și de Est. E vorba de aproximativ 100.000 de euro, necesar pe care îl avem pentru a actualiza softul și pentru că lucrăm foarte mult pe digitizarea documentelor. Însă această chestiune nu se poate rezolva acum. Avem deja un memoriu depus la Ministerul Comunicațiilor, în vederea găsirii unei formule de atragere de fonduri pentru rezolvarea problemei actualizării aparatului software. Dar pe moment ne încadrăm în limitele bugetare. Poate se poate rezolva ceva, în vară, la o rectificare bugetară”, a afirmat el.

Comisiile juridice reunite ale Parlamentului au avizat favorabil, marți, proiectul de buget pentru CNSAS pe anul 2018, în forma propusă de Guvern. Proiectul de buget pe 2018 prevede o alocare pentru CNSAS de 16,5 milioane lei, în creștere cu 5,06% față de execuția preliminată din anul anterior.

Bugetul Ministerului Dezvoltării şi Fondurilor Europene, adoptat de Comisiile reunite din Parlament. MDRAPFE va avea cu 30,6% mai mult decât alocarea din 2017

 

MDRAPFE va avea, în 2018, un buget („credite bugetare”) de 6,2 miliarde de lei, cu 30,6% mai mult decât alocarea din 2017, arată datele proiectului Legii bugetului de stat pe anul viitor.

Ca ordonator principal, Ministerul Dezvoltării va mai putea atrage sume suplimentare („credite de angajament”) faţă de acest buget, în valoare totală de până la 38,3 miliarde de lei.

Sursele de finanţare şi ponderea fiecărei surse în totalul finanţării sunt structurate astfel: bugetul de stat 95,11%, fondurile externe nerambursabile 3,68% şi venituri proprii 1,21%.

Bugetul CNA pe 2018, aprobat de comisiile reunite de buget-finanțe

Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului au aprobat miercuri proiectul de buget pe anul 2018 al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), cu un amendament care vizează alocarea a 200.000 de lei pentru bugetul de investiții al acestei instituții.

Potrivit președintelui CNA, Laura Georgescu, suma va fi folosită pentru refacerea terasei sediului instituției.

Bugetul propus pentru CNA în 2018 este de 11,151 milioane lei, în creștere cu 18,18% față de anul 2017.

Pentru cheltuieli curente este alocată suma de 11,051 milioane lei (+18,32%), din care cheltuieli de personal — 9,939 milioane lei, iar bunuri și servicii 1,1 milioane lei.

Comisiile reunite de buget-finanțe au aprobat bugetul Camerei Deputaților pe 2018

Bugetul Camerei Deputaților pentru anul 2018 a primit aviz favorabil, miercuri, în comisiile parlamentare reunite de buget-finanțe, fiind admise și două amendamente.

Bugetul aprobat pentru Camera Deputaților în 2018 este de 436.239.000 lei, cu 29,56% mai mare ca în acest an.

Ponderea de la bugetul de stat este de 94,66%, iar din venituri proprii — 5,34%.

Parlamentarii din cele două comisii de buget-finanțe au admis două amendamente. Unul prevede că bugetul Camerei se suplimentează cu 5.800.000 — active nefinanciare, din care 1.000.000 lei pentru construcții și 4.800.000 lei la mașini, echipamente și ascensoare. Cel de-al doilea amendament admis prevede suplimentarea creditelor de angajament cu suma de 12.648.000 la capitalul active nefinanciare, din care 11.230.000 la construcții și 1.418.000 la reparații capitale aferente activelor fixe. Este vorba despre lucrări de construcție în ceea ce privește terasele care au probleme cu infiltrațiile. Potrivit reprezentantului Ministerului de Finanțe, este vorba despre credite de angajament.

Bugetul ÎCCJ pe 2018, aprobat fără amendamente de comisiile reunite de buget-finanțe

Bugetul Înaltei Curți de Casație și Justiție pe anul 2018 a fost aprobat miercuri, fără amendamente, de comisiile parlamentare reunite de buget-finanțe.

Proiectul de buget pentru 2018 prevede o alocare pentru ÎCCJ de 128 milioane lei, în creștere cu 8,97% față de execuția preliminată din anul anterior.

Cheltuielile curente sunt estimate la 127,3 milioane lei, în creștere cu 10,89% față de anul anterior, din care 119,7 milioane lei (creștere de 10,12%) reprezintă cheltuielile de personal.

La capitolul bunuri și servicii este prevăzută suma de 6,9 milioane lei, reprezentând o creștere de 22,47% față de anul 2017.

În cadrul dezbaterilor, șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, a declarat că, în proiectul de buget pe anul 2018, a fost prevăzută o sumă pentru închirierea unui imobil unde va funcționa Secția de contencios a Instanței supreme.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...