Vot de încredere pentru Liviu Dragnea în CEx: „N-o să pot să accept ca PSD să redevină o unealtă a sistemului odios”

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit astăzi pentru a tranşa disputele apărute în partid ca urmare a scrisorii în care este cerută demisia a lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD au dat, vineri seara, un vot majoritar de încredere în favoarea preşedintelui partidului Liviu Dragnea.
Filip Stan
21 sept. 2018, 03:50
Vot de încredere pentru Liviu Dragnea în CEx:

UPDATE Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seară, după CEx, că nu va putea să accepte ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină „o unealtă a sistemului odios”, el vorbind despre Klaus Iohannis, DNA, SPP. El a precizat că a spus o la o întâlnire cu toţi colegii săi a doua zi după condamnare că, atât cât va mai fi în această funcţie, va lupta pentru „a zdrobi acest sistem odios care distruge România”.

Citeşte şi: Dragnea, despre urmărirea penală a şefilor Jandarmeriei: Această acţiune a Parchetului General are ca scop timorarea forţelor de ordine

„S-au spus păreri, puncte de vedere, controverse, au discutat între ei, unii colegi s-au completat, alţii s-au contrat. Nu sunt absolut deloc de acord că e prima şedinţă în care discută serios în PSD. (…) Sigur că mi-aş dori şi le-am şi spus colegilor mei: nu vreau să mai avem astfel de şedinţe în care să vorbim despre că ar trebui să dezbatem în partid, dar de fapt nu dezbatem. (…) Cu toate că unii colegi au spus să nu facem niciun vot eu, n-am fost de acord pentru că s-a minţit prea mult, s-a manipulat prea mult în ultimele zile”, a afirmat Liviu Dragnea.

Citeşte şi:  Dragnea: Pe mine nu mă mai interesează OUG cu amnistia şi graţierea. Vor să o dea la Guvern, să o dea, să o dea când vor

Dragnea, despre excluderea Gabrielei Firea din PSD: Am refuzat asta, cu speranţa că nu vor mai ieşi membri de partid să critice

El a spus că în aceste zile majoritatea colegilor săi din CEx au avut întâlniri cu organizaţiile în judeţe, iar majoritea l-au sunat în timpul şedinţei şi l-au pus pe speaker să le spună câteva cuvinte şi să audă ce părere au. „Toţi de unde am fost sunat mi-au cerut să nu care cumva să renunţ la funcţia de preşedinte PSD”, a adăugat Dragnea.

Citeşte mai mult AICI

UPDATE. Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat că au fost prezenţi 64 de membri dintre care 55 au fost pentru susţinerea lui Dragnea, 8 au votat împotrivă şi s-a înregistrat şi o abţinere. El a declarat că au fost prezenţi 64 de membri ai CExN al PSD, din totalul de 65 – ministrul Apărării fiind plecat din ţară.

„Au votat 8 împotriva lui Liviu Dragnea, a fost o abţinere şi 55 pentru. Ăsta a fost votul de astăzi”, a precizat Ştefănescu la finalul CExN al PSD.

El a menţionat că doi dintre social-democraţi au plecat motivat în timpul şedinţei, predând mandatul. Este vorba despre primarul sectorului 4 şi preşedintele executiv al sectorului 1.

„Dintre cei care au votat pentru susţinerea lui Liviu Dragnea, aproape toţi au avut mandat”, a mai spus Codrin Ştefănescu.

UPDATE. Vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu a declarat vineri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, că a fost prima dezbatere consistentă în acest for şi, din acest punct de vedere, scrisoarea şi-a atins scopul.

„Apreciez că este prima dezbatere consistentă în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Cred că este începutul unei normalităţi şi cred că, din acest punct de vedere, scrisoarea pe care am făcut-o şi-a atins scopul. Nu contează numărul de voturi, ci contează că ne-am putut exprima, că am adus argumente pro şi contra şi mai contează că acest CExN devine un organ lucrativ care va avea capacitatea să ia în viitor cele mai bune decizii pentru partid”, a spus Ţuţuianu.

UPDATE. Vicepremierul Paul Stănescu a declarat vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că nici un membru al PSD nu va pleca din partid, adăugând totodată că aceasta a fost „prima discuţie serioasă” şi „cu mult curaj” care a avut loc în CEx.

„Nimeni nu pleacă din partid. Este prima discuţie serioasă pe care o avem, şi cu mult curaj”, a precizat Stănescu.

UPDATE. Gabriela Firea a declarat că a fost primul CEx al PSD în care s-a dezbătut serios, fără timorarea de până acum. Ea a precizat că în singur punct al scrisorii a fost supus votului, cel referitor la preşedintele PSD şi au fost 10 voturi ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate, 39 să continue şi o abţinere. Ea a spus că a fost şi propunere pentru a se vota excluderea sa din partid, dar nu s-a supus la vot, Dragnea şi Dăncilă considerând că nu e oportun.

 ”Au fost opinii pro şi contra demersului nostru. Primul câştig este acela că cred că a fost prima şedinţă de CEx în care s-au dezbătut cu foarte multă sinceritate, cu argumente logice toate probemele care ne frământă, nu a mai avut nimeni acea timorare care a fost până acum”, a declarat Gabriela Firea după şedinţa CEx.

”La finalul dezbaterilor, domnul preşedinte Dragnea a supus votului membrilor CEx doar un punct (al scrisorii – n.r.), doar cel referitor la domnia sa – au fost 10 voturi să facă un pas lateral, 39 să continue şi o abţinere”, a mai declarat Firea.

Ea a spus că a fost şi propunere pentru a se vota excluderea sa din partid, dar nu s-a supus la vot, Dragnea şi Dăncilă considerând că nu e oportun.  Gabriela Firea a mai spus că scrisoarea a fost asumată de 25 de colegi, iar astăzi votul şi-a spus cuvântul.

”Susţinem până la capăt, nu ne-am schimbat opinia”, a spus şi Paul Stănescu despre conţinutul scrisorii.

Şi Marian Neacşu a spus că mesajul este de unitate a partidului.

S-a cerut excludere mea de către primarul sectorului 5, Florea, fapt care nu a fost supus dezbaterii. Domnul preşedinte şi premierul Dăncilă nu au considerat sa fie supusă la vot excluderea mea. Nu a fost foarte usor sa venim cu argumentatiile din acea scrisoare. Suntem oameni politici responsabili. Sustinem coalitia de guvernare. Nu vom periclita şi nu vom dărăma noi niciun guvern”.

UPDATE. După un discurs de câteva zeci de minute liderul PSD, Liviu Dragnea, a reuşit să convingă şi să obţină votul de încredere de la majoritatea membrilor din Comitetul Executiv, transmite România TV. Victoria a fost zdrobitoare. Liviu Dragnea a obţinut 60 de voturi pentru. În dreptul contestatarilor au fost contabilizate doar 8 voturi.

UPDATE: „Se joacă cu cuţitele pe masă. Este prima criză cu adevărat puternică cu care confruntă Liviu Dragnea în partid, pentru că se spune lucrurilor pe nume”, a declarat unul dintre liderii prezenţi, pentru stiripesurse.ro.

Unul dintre apărătorii lui Dragnea este Codrin Ştefănescu. Secretarul general adjunct al PSD a avut o intervenţie dură împotriva „puciştilor”.

„Puteţi să vă luaţi scrisoare şi punctele şi să vi le băgaţi undeva”, a afirmat Ştefănescu, potrivit unor surse din cadrul şedinţei.

 În replică, Paul Stănescu l-a întrebat pe Dragnea dacă este de acord cu felul în care vorbeşte Codrin Ştefănescu. „Codrin e foarte bun acum când ne pune la punct, nu era OK când te critica pe tine. Ultima data i-ai zis că nu prea avea ce să caute pe aici”, a afirmat Stănescu.

Liviu Dragnea a răspuns că secretarul general adjunct are dreptul să vorbească în şedinţa CExN pentru că este „una dintre vocile de bază ale partidului” la televizor.

UPDATE: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat vineri că discuţiile din şedinţa Comitetului Executiv Naţional vor fi tranşate printr-un vot.

„Normal că trebuie să fie un vot”, a răspuns Liviu Dragnea, întrebat de jurnalişti dacă se va da un vot în finalul şedinţei.

Liderul PSD a făcut aceste precizări când a ieşit într-o scurtă pauză din şedinţa CExN.

Întrebat ce se mai întâmplă în cadrul reuniunii, Dragnea a spus: „Ascult”.

UPDATE: Contestatarii lui Liviu Dragnea au început să lanseze solicitările de demisie a acestuia din fruntea partidului. Toți semnatarii scrisorii au spus că își mențîn punctele de vedere din declarație, deci și demisia lui Dragnea. I s-a reproșat acestuia in special conducerea defectuoasă și discreționară. 

Gabriela Firea, Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, Mihai Tudose şi Robert Negoiţă au cerut demisia lui Dragnea.

Între timp, premierul Vorica Dăncilă a afirmat că nu intenţionează să demisioneze din funcţia de prim-ministru.

UPDATE: Vicepremierul Paul Stănescu a reproșat că aministia trebuia să fie un cadou oferit de PSD românilor un an de centenar, însă că social – democrații nu au întreprins niciun demers concret în acest sens.

O poziție complet diferită a avut premierul Viorica Dăncilă, care a atenționat că sub nicio formă Guvernul României nu va emite un act normativ pentru reglementarea amnistiei și grațierii și că acest lucru va trebui să se facă în Parlament.

UPDATE: Gabriela Firea a fost primul lider PSD care a cerut explict ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate. Discursul Gabrielei Firea vine la mai bine de trei ore de la încerea şedinţei, transmite stiripesurse.

Alţi lideri, printre care Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, au vorbit despre problemele de comunicare din partid şi alte probleme care ar trebui rezolvate. Discuţiile se desfăşoară pe un ton civilizat.

UPDATE: Social-democraţii iau în calcul organizarea unei alte şedinţe CEx săptămâna viitoare, pentru analizarea activităţii Guvernului şi a Parlamentului, spun surse din PSD.

Conform aceleiaşi surse, nu s-a discutat încă despre scrisoarea iniţiată de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, însă primarul Capitalei ar fi reluat atacurile din ultima vreme îndreptate către Liviu Dragnea şi i-ar fi reproşat modul discreţionar în care conduce PSD, scrie News.ro.

UPDATE: La peste TREI ore de la începerea ședinței Comitetului Executiv al PSD, nimeni nu a cerut demisia lui Liviu Dragnea sau excluderea vreunuia dintre semnatarii scrisorii

UPDATE: Preşedintele PSD Liviu Dragnea ar fi făcut apel la unitate vineri, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD şi ar fi spus că nu renunţă la demersurile pentru modificare legilor justiţiei. Primarul Capitalei Gabriela Firea ar fi reiterat atacurile din ultima vreme şi i-ar fi reproşat modul discreţionar în care conduce partidul, în timp ce premierul Viorica Dăncilă, care a luat şi ea cuvântul în şedinţa CEx, ar fi susţinut că nu îşi dă demisia de la conducerea Guvernului. Social-democraţii iau în calcul organizarea unei alte şedinţe CEx săptămâna viitoare, pentru analizarea activităţii Guvernului şi a Parlamentului, spun surse din PSD.

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că nu demisionează de la conducerea Guvernului.

UPDATE: Şedinţa a început cu întârziere de o jumătate de oră cu discutarea scrisorii disidenţilor ca prim punct pe ordinea de zi.

UPDATE: Liviu Dragnea a mers în sala în care are loc şedinţa CEx împreună cu Viorica Dăncilă, ei fiind însoţiţi de mai mulţi lideri de filiale. Dragnea nu a făcut nicio declaraţie.

UPDATE: Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, înaintea CEx, că ea crede că se va propune excluderea sa din partid şi că se urmăreşte să fie daţi afară din Guvern Paul Stănescu şi Tudorel Toader, pentru că îl incomodează pe Liviu Dragnea.

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că îşi va prezenta mesajul în cadrul reuniunii, scrie Agerpres.

„Voi da mesajul meu în CEx. Aşa cum am spus, consider că lucrurile trebuie lămurite în CEx”, a afirmat Dăncilă, preşedinte executiv al PSD.

Ea a făcut aceste declaraţii înainte de a intra în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Şedinţa CExN al PSD este programată să înceapă la ora 12,30.

UPDATE: Surse politice susțin pentru știripesurse.ro că tabăra pro-Dragnea ar solicita în CEx excluderea Gabrielei Firea și remanierea lui Paul Stănescu. De remaniere ar fi vizat și ministrul Justiției, Tudorel Toader, căruia i s-ar reproșa tărăgănarea pe OUG privind amnistia și grațierea.

UPDATE: Liderul PSD, Liviu Dragnea, are o ședință cu liderii PSD care îl susțin. Conform România TV, mai mulți lideri ai organizațiilor din țară care și-au exprimat susținerea față de Dragnea s-au strâns în fața biroului acestuia de la Camera Deputaților, acolo unde au fost convocați pentru o ședință. Deocamdată, Liviu Dragnea încă nu a ajuns la fața locului.

Baronul Marian Oprişan îl apără de Dragnea: Nu poţi să vii cu o scrisoare care nu are legătură cu realitatea

Comitetul Executiv ar urma să tranşeze tensiunile apărute în paartid după ce Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu au semnat o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Ei propun asigurarea interimatului conducerii PSD de către Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al partidului, până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Cei trei susţin democratizarea vieţii interne de partid şi asigurarea funcţionării statutare a structurilor interne (Birou Permanent Naţional, Comitet Executiv, Consiliul Naţional, Departamente etc.).

Aceştia vor menţinerea coaliţiei PSD-ALDE şi negocierea susţinerii parlamentare a Guvernului de către UDMR, minorităţi naţionale, parlamentari independenţi.

Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinute de mulţi lideri judeţeni ai PSD.

Adrian Ţuţuianu a susţinut că, dacă PSD nu găseşte soluţii la problemele serioase pe care le are, există riscul ca parlamentari social-democraţi să plece la alte partide. 

”Amnistia şi graţierea sunt acte de clemenţă pe care orice stat civilizat le adoptă la anumite intervale de timp. Noi avem ultima lege de graţiere şi amnistie din anul 2002, din vremea GuvernuluI Adrian Năstase. Anul acesta suntem la 100 de ani de România Mare. În general, toate statele de evenimente adoptă asemenea acte normative, dar am spus că despre amnistie şi graţiere trebuie să discutăm în Parlament, după o largă consultare cu CSM, cu Ministerul Public, Uniunea Naţională a Barourilor din România, cu uniunile judecătorilor şi cu societatea civilă”, a mai declarat Ţuţuianu, în opinia căruia adoptarea unei OUG pe această temă ar putea duce inclusiv la pierderea guvernării.

În ceea ce priveşte legile justiţiei, el a afirmat: ”Astăzi cred, făcând o analiză retrospectivă, că am fi putut să adoptăm mai rapid şi pachetul de legi privind justiţia, dacă eram mai hotărâţi şi mai clari în ce avem de făcut, am fi putut să adoptăm mai rapid şi modificările la Codul penal şi Codul de procedură penală, Codul de procedură civilă, cred că am fi putut să discutăm cel puţin cu o sesiune mai devreme de Codul administrativ”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat în repetatea rânduri că scrisoarea semnată de ea, alături de Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, este susţinută de „suficient de mulţi” lideri de organizaţii judeţene astfel încât să nu fie ignoraţi, arătând că ei nu doresc destabilizarea şi divizarea PSD, ci vor să atragă atenţia că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persoană, asa cum se întâmplă de cel puţin un an.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o primă reacţie după scrisoare, el spunând că a înţeles din această „epistolă” că „partidul trebuie să se alinieze cu Klaus Iohannis, cu DNA, SRI, SPP şi cu partidele de opoziţie”. El a susţinut că, în calitate de preşedinte al PSD, „nu va duce partidul să devină o unealtă a acestor instituţii”.

„Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă, nu am citit-o pe toată, dar cât am apucat să citesc am înţeles, de fapt, care este cea mai mare supărare din acea scrisoare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, de fapt, să ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA şi cu partidele de opoziţie. Eu, ca preşedinte, nu pot să duc şi nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituţii care nu trebuie să se implice în politică”, a declarat Liviu Dragnea, în Parlament.

El a spus că în Comitetul Executiv al PSD va vorbi „suficient de bine, de mult şi de apăsat”.

Secretarul general al PSD Marian Neacşu consideră că documentul conţine o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a partidului, care au fost abandonate în ultima perioadă, şi propune ca acesta să fie analizat de toate organizaţiile partidului, precizând că este în favoarea ideii de revenire la modul democratic de luare a deciziilor în partid. 

Olguţa Vasilescu susţine că există şanse „foarte mari” ca PSD să piardă guvernarea în urma conflictului intern izbucnit în partid după ce mai mulţi lideri cer demisia lui Liviu Dragnea, Vasilescu spunând că nu ar putea vreodată să voteze împotriva lui Paul Stănescu, unul dintre contestatarii lui Dragnea.

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seară, că ”e evident că trebuie să se schimbe ceva” în interiorul partidului din moment ce tot mai mulţi lideri importanţi semnalează că lucrurile nu merg în direcţia bună. ”A trecut deja prea mult timp de când pare că totul s-a oprit în loc din cauza unor mize personale”, spune Sorin Grindeanu.

Poziţii ale filialelor şi ale liderilor partidului înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional

Joi seară, mai multe filiale ale partidului şi-au exprimat explicit susţinerea faţă de Liviu Dragnea, printre acestea numărându-se Teleorman, Vâlcea, Gorj, Bacău, Iaşi, Neamţ, Botoşani, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Arad, Mureş, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Constanţa.

Printre filialele judeţene care susţin scrisoarea se numără: Bucureşti, Ilfov, Olt,  Dâmboviţa, Ialomiţa, Brăila, Buzău, însă alte filiale sunt încă indecise cu privire la poziţia pe care o vor avea în Comitetul Executiv. Joi seară, au avut loc alegeri la PSD Brăila, acestea fiind câştigate de Mihai Tudose, fost premier şi susţinător al scrisorii îm potriva lui Liviu Dragnea.

Vicepremierul Paul Stănescu a afirmat, în conferinţa de presă care a avut loc după scrutin, că obiectivul liderilor PSD care cer demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului şi a Camerei Deputaţilor îl reprezintă menţinerea guvernării, a coaliţiei cu ALDE şi, ulterior, eventuale remanieri guvernamentale. Stănescu a spus că a discutat cu Viorica Dăncilă despre aceste aspecte şi că el crede că premierul îşi va asuma aceste lucruri, fiind „un om de echipă”.

„Cel puţin eu am avut o discuţie cu doamna prim-ministru şi în numele grupului am rugat-o să rămână în continuare, fiind preşedinte executiv, să rămână o perioadă preşedinte interimar al partidului şi obiectivul nostru principal, pentru că de aici am plecat, guvernarea este. Asta înseamnă să menţinem coaliţia cu ALDE, asta înseamnă să ne aducem înapoi toţi parlamentarii care au plecat, pentru că e riscul aşa de mare în ultima perioadă, ca anumiţi parlamentari, dacă rămânem în situaţia de astăzi, să plece la alte partide, să rămână independenţi şi eu cred că în momentul în care se va produce acest lucru, ceea ce de fapt cerem în acea scrisoare, să avem majoritate, să avem coaliţie cu ALDE, să avem guvernare. După aceea, pe parcurs, vom discuta eventuale remanieri guvernamentale, dar asta va decide primul-ministru ce remanieri guvernamentale se vor face. Noi considerăm că trebuie anumite remanieri, dar va decide doamna prim-ministru Dăncilă ce se va întâmpla în continuare” a afirmat Paul Stănescu. 

Tot joi seară a trimis un mesaj şi ministrul Apărării Mihai Fifor, care a anunţat  că nu va putea participa la şedinţa Comitetului Executiv, urmând a fi în Statele Unite ale Americii, dar precizează că îşi doreşte ”soluţii echilibrate” la care se poate ajunge prin ”discuţii serioase”. ”Suntem şi vom rămâne o mare familie şi soluţiile pentru orice fel de nemulţumire se discută şi se rezolvă în interior”, spune Fifor care precizează că-şi doreşte continuarea guvernării şi că o susţine pe Viorica Dăncilă.

Comitetul Executiv Naţional

Comitetul Executiv Naţional este organul de conducere şi de decizie al partidului care coordonează activitatea acestuia între şedinţele Consiliului Naţional şi este constituit din: membrii Biroului Permanent Naţional cu drept de vot; liderii grupurilor parlamentare; liderul PSD din Parlamentul European; preşedinţii organizaţiilor judeţene/de sector ale PSD; preşedintele organizaţiei municipale PSD Bucureşti; preşedinte PSD Diaspora; preşedinte PSD Republica Moldova; preşedinţi ai TSD, OFSD, OPSD, LAL, PES activists.

Comitetul Executiv Naţional are printre atribuţii: hotărăşte asupra propunerilor de dizolvare a Consiliului sau a Biroului/Comitetului Executiv al organizaţiei locale, după caz, pentru încălcarea gravă a prevederilor Statutului, desemnează conduceri interimare si stabileşte măsuri pentru organizarea de noi alegeri în organizaţia respectivă; soluţionează contestaţiile formulate împotriva hotărârilor pronunţate de Consiliile organizaţiilor judeţene sau a organizaţiei municipiului Bucureşti; hotărăşte, în situaţii excepţionale, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD, sancţionarea cu excludere din partid a oricăruia dintre membrii PSD, cu 2/3 din voturile membrilor săi; la propunerea preşedintelui partidului, poate hotărî dizolvarea Birourilor Permanente ale organizaţiilor judeţene, de sector şi a municipiului Bucureşti.

De asemenea, Comitetul Executiv Naţional poate solicita şi convocarea Congresului extraordinar.

Preşedintele partidului este şi Preşedintele Comitetului Executiv Naţional.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional este statutară în prezenţa a 2/3 din numărul membrilor acestuia şi adoptă hotărâri cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

 

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Planta care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Se spune că aduce energia pozitivă în familie, dar și prosperitatea
Capital.ro
Taxă impusă la bancomate. Avertisment pentru cei care scot banii cash de la ATM
Playtech.ro
Partea mașinii de spălat pe care sigur nu ai curățat-o niciodată, dar e plină de mucegai. Aici se strânge cea mai multă mizerie
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Asalturi neobișnuite în jurul Pokrovsk. De ce folosesc rușii mașini civile
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Gabriela Oțil, de la spital, la bal. Unde a mers să se relaxeze
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
38 de persoane au murit după ce un autocar a fost lovit de un camion! Unde s-a produs cel mai grav accident din ultimii 17 ani
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Tanczos Barna, propus ca ministru al Finanţelor şi vicepremier de UDMR
MediaFlux
O SUTĂ de MII de PENSIONARI primesc MAI MULȚI BANI! SE întâmplă la FINAL de 2024
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Trupele speciale germane au trăit ”șocul vieții”: românul și portbagajul misterios