Procesul de renaționalizare va costa 600 de milioane de euro, toți din banii contribuabililor.
Compania aeriană Alitalia se confruntă cu probleme financiare încă dinaintea crizei provocate de coronavirus. În luna ianuarie, planurile ca compania să fie preluată de Lufthansa sau de compania feroviară de stat a eșuat. În prezent, Alitalia are aproximativ 9.200 de angajați în regim full-time și alți 1.600 care sunt plasați într-o schemă temporară susținută de stat.
Alitalia este în procedură de faliment de mai mulți ani și supraviețuiește datorită creditelor acordate de statul italian, care totalizează 1,3 miliarde de euro.
Italia a înregistrat, miercuri, un nou record al deceselor într-o zi, cu 475 de morți, cea mai mare creștere de până acum. Bilanțul a ajuns astfel la 2.978.
Numărul total al cazurilor de coronavirus din Italia a ajuns la 35.713 de la 31.506.
Potrivit unei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cetăţenii români care vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile, acestea fiind cunoscute ca ”zone galbene”.
Pe site-ul INSP a fost publicată miercuri lista actualizată cu aceste ţări. Ele sunt: Australia, Austria, Belgia, Canada, Coreea de Sud – partea ţării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Republica Populară Chineză – zona în care nu este instituită carantina, Spania, Statele Unite ale Americii şi Suedia.
Statele care sunt marcate ca ”zone roşii” şi pentru care se impune carantina sunt: Republica Populară Chineză – regiunea Hubei, Italia – întreaga ţară, Coreea de Sud – Daegu (oraş) şi Cheongdo (judeţ) şi Iran – întreaga ţară.