Ca urmare, companiile de asigurări au acum libertatea de a acorda clienţilor cu un istoric bun al daunelor orice reducere de preţ, scrie digi24.ro.
Citeşte şi Lovitură pentru şoferi. Modificările la Legea RCA mai mult îi încurcă pe proprietarii de maşini
Iar acest lucru, spune ASF, ar trebui să se vadă în tarifele poliţelor RCA vândute acestora. Decizia vine după ce poliţele RCA s-au scumpit semnificativ în ultimul an. Preţurile au urcat, în medie, cu 50%.
Precizările ASF:
ASF a eliminat din Norma 23/2014 privind RCA prevederea prin care reducerile comerciale pentru clienți nu puteau depăși un plafon de 10%. Ca urmare, asigurătorii au acum libertatea de a acorda orice discount de preţ consumatorilor cu un istoric de daunalitate bun, ceea ce se reflectă în tarife contractate semnificativ mai mici decât cotațiile standard practicate de societățile autorizate să vândă RCA.
Citeşte şi Propunere ASF în favoarea ŞOFERILOR. Cum poţi cumpăra poliţe RCA mai IEFTINE
Potrivit raportărilor transmise de societățile de asigurare, în cadrul procesului de monitorizare a evoluției tarifelor RCA instrumentat de ASF, la nivelul lunii ianuarie 2016, prima medie pentru polițe încheiate pe 12 luni, calculată cumulat pentru segmentele autoutilitare/autocamioane și transport de persoane, înregistra o creștere de 42% față de nivelul lunii iunie 2015. Separat, pe segmentul autoutilitare/autocamioane, prima medie a urcat cu 46%, în timp ce pentru vehiculele destinate transportului de persoane creșterea a fost de 61%.