Compartimentul secret al cărucioarelor din supermarketuri este foarte puțin cunoscut, chiar și celor care merg des la cumpărături. Ce mulți nu știu este că acestea prezintă un compartiment secret ce îi poate ajuta la depozitarea alimentelor fragile.
De multe ori aflăm, mai ales prin prisma internetului, tot felul de lucruri noi, numai bune și gata de pus în practică oricând. Aceste „trucuri”, necesare pentru o viață mai ușoară, sunt la îndemâna tuturor, iar acum este vorba despre cărucioarele pentru clienți, disponibile în toate supermarketurile de tipul Cora, Lidl sau Kaufland.
Cărucioarele de la supermarketuri, indiferent despre ce retailer este vorba, prezintă, de obicei, două caracteristici, despre nu mulți utilizatori știu. Este vorba, în primul rând, despre un compartiment pe care multe persoane adulte și mai în vârstă îl știu și îi cunosc utilitatea, însă tinerii nu prea.
Mulți dintre aceștia s-au mirat pe internet când au aflat că există un compartiment al cărucioarelor special conceput pentru produsele fragile. Compartimentul secret se află chiar lângă mânerul căruciorului, astfel că nu este greu de observat. Vorbim despre acea zonă mobilă, pliabilă, unde mulți își țin copiii mici sau gențile cu bunuri. Este destinat, însă, produselor fragile, ce nu ar trebui să stea alături de produse mai mari și grele, ce le pot deteriora.
Un alt secret al cărucioarelor din supermarketuri se află pe părțile laterale ale acestuia. Este vorba despre părțile metalice rotunde, care ajută în momentul în care ajută atunci când nu mai ai loc în cărucior pentru alimente. Tot ce trebuie să faci este să pui produsele în pungi și să le agăți de buclele menționate. Poți, de asemenea, să le folosești în cazul în care nu vrei să ții unele produse la un loc cu altele. În plus, procedând astfel, nu te vei mai grăbi la casă să pui produsele în pungi căci vei putea să le așezi direct în mașină.
Și dacă tot am dezvăluit secretele cărucioarelor, este indicat să vorbim și despre secretul magazinelor care duc la golirea portofelului. Marile magazine aplică o nouă strategie pentru a determina clienții să cumpere mai multe produse pe care, inițial, nu și le doreau sau nu se aflau pe lista ne cesități. Este vorba despre produsele înșirate la casele de marcat, vorbind de brichete, baterii, bomboane și alte obiecte de mici dimensiuni.
Retailerii pun accent pe aprovizionarea coșurilor aflate în apropierea caselor de marcat, astfel încât cumpărătorii să fie tentați să mai cumpere câte ceva. Specialiștii explică fenomenul psihologic care stă la baza deciziilor noastre de a cumpăra diferite obiecte care nu ne sunt necesare. Supermarketurile știu că acestea sunt produse la care aproape nimeni nu se gândește, dar doar uitându-ne la ele, creierul nostru reacționează și ne face să ne gândim sau să ne amintim că poate ar fi o idee bună să cumpărăm baterii în caz că se termină cele de la telecomandă sau, de ce nu, să cumpărăm niște gumă de mestecat pe care să o mestecăm până ajungem acasă.
Citește și: Trucul de la casele de marcat. Metoda de a manipula clienţii în supermarket