COMPER MATEMATICĂ 2017. Din cauza imposibilităţii serverelor de a susţine un număr foarte mare de participanţi la testele on-line, ETAPELE NATIONALE COMPER-COMUNICARE şi COMPER-MATEMATICA se vor da, ca şi celelalte două etape, ca teste scrise.
Subiectele şi baremele sunt transmise pe e-mail doar mentorilor organizatori, dar vor fi postate şi pe site-ul concursului (accesibile numai mentorilor care au elevi calificaţi la Etapa Naţională) în secţiunea: MATEMATICA -> editia curenta -> Etapa Nationala -> Subiecte si bareme de corectare. Trebuie să vă logaţi în contul dvs. pentru a avea acces la pagină.
Subiectul de concurs pentru etapa naţională va conține 18 întrebări și va fi structurat pe două nivele de învăţare diferenţiată şi progresivă: STANDARD ( 16 întrebări) – cu grad de dificultate mediu, conform standardelor prevăzute de programele școlare şi EXCELENŢĂ ( 2 întrebări) – cu grad de dificultate specific olimpiadelor școlare, atât pentru secţiunea COMPER – MATEMATICĂ, cât şi pentru secţiunea COMPER – LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ.
Subiectul va fi unic şi va fi făcut cunoscut odată cu începerea desfăşurării probei în sistem on-line
Programarea testelor scrise pentru Etapa Naţională Comper-Matematică rămâne la fel:
7 iunie 2017 va fi „ziua de rezervă” în care elevii claselor I-VIII, calificaţi la etapa naţională Comper-Matematică, care nu au susţinut testul scris în ziua stabilită de concurs pentru clasa lor, vor putea susţine testul. Vor fi subiecte diferite de cele iniţiale.
COMPER MATEMATICĂ 2017. Elevii vor încercui răspunsurile direct pe foaia de concurs. Nu mai există grilă de răspunsuri asemănătoare grilelor de la etapele I si II.
Care este timpul de lucru?
Pentru etapele semestriale:
Pentru etapa naţionala: 120 de minute.
PENTRU CLASELE I – VIII
Punctajele se vor înscrie pe grila de concurs pentru fiecare întrebare în parte, numărul total de puncte fiind de 100, astfel: Primele 16 întrebări (standard) sunt evaluate cu câte 5 puncte, iar ultimele două întrebări (excelență) sunt evaluate cu câte 10 puncte. Performanţele concurenţilor obţinute după fiecare etapă vor fi postate pe site-ul www.concursurilecomper.ro.
Baremul de corectare (grila oarbă ) va fi postat pentru descărcare pe site-ul www.concursurilecomper.ro a doua zi după desfășurarea concursului și după sigilarea grilelor cu răspunsuri, la ora 7.
Baremul poate fi vizualizat şi descărcat numai de către mentor. Baremul devine public, prin afișare pe site-ul concursului, la 3 zile după desfășurarea concursului. Punctajul maxim care se poate obţine va fi specificat pe fișa de concurs, pentru fiecare subiect în parte, numărul total de puncte care se pot obţine fiind de 100 puncte, astfel:
– Premiul I pentru 95- 100 puncte
– Premiul II pentru 85- 94 puncte
– Premiul III pentru 75 -84 puncte
– Menţiune pentru 65- 74 puncte.
Evaluarea răspunsurilor conform baremului de corectare se va face în a doua zi după concurs de către o Comisie de Evaluare formată din mentor, un coleg de catedră, directorul/ directorul adjunct al unităţii de învăţământ și un reprezentant al părinţilor desemnat de comitetul de părinţi (cu rol de supraveghere a procesului de evaluare).
În urma evaluării se va încheia un Proces verbal în care vor fi specificate următoarele: concursul (Comper – Limba și literatura română / Comper -Matematică ), numele membrilor comisiei de evaluare, numărul de fișe evaluate la fiecare clasă. Procesul verbal se va păstra în școală.
Rezultatele obţinute în urma evaluării vor fi comunicate fiecărui elev în parte și totodată i se va înmâna fiecărui elev participant fișa de concurs individuală pe care acesta o va prezenta părinţilor/tutorilor.
Rezultatele vor fi afișate la avizierul școlii, a doua zi după concurs. Eventualele contestaţii se vor rezolva în cadrul comisiei de evaluare care a efectuat corectarea grilelor de răspunsuri, în termen de 3 zile de la comunicarea rezultatelor. Dupa încheierea fiecărei etape de concurs mentorul va înmâna fiecărui elev participant subiectele de concurs și grila de răspunsuri care vor constitui parte a portofoliului elevului.
COMPER MATEMATICĂ 2017. Veţi putea începe înregistrarea rezultatelor pe site imediat după finalizarea evaluării. Similar procedurii de înregistrare a rezultatelor la etapele I şi II, va trebui să vă logaţi în cont, să accesaţi disciplină MATEMATICĂ, apoi în meniul din stânga: ediţia curentă -> Etapa Naţională -> Adăugare punctaje elevi.
MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ Clasa Pregatitoare
MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ Clasa I
MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ Clasa a II-a
MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ Clasa a III-a
MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ Clasa a IV-a
MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ Clasa a V-a
MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ Clasa a VI-a