Iată la ce trebuie să te gândeşti înainte să tastezi ”caut coleg”…
1. Impune-ţi limitele. Nu poţi să îi reproşezi ceva colegei tale de apartament dacă tu nu ai stabilit dinainte anumite limite, care trebuiesc respectate. Spre exemplu, dacă obişnuiţi să împrumutaţi haine una de la cealaltă, spune-i că nu e ok să îţi umble prin lucruri atunci când nu eşti acasă.
2. Veşnica problemă a banilor. Înainte să semnaţi contractul de închiriere, faceţi un calcul lunar estimativ care să includă toate cheltuielile pentru a fi sigure că vă permiteţi chiria. Nu e ok să rămâneţi cu datorii sau să vă cheltuiţi toţi banii pentru o locuinţă pe care nu v-o permiteţi.
E timpul sa zbori din cuibul parintesc?
Un alt aspect financiar pe care trebuie să îl stabiliţi de la început este „fondul de cheltuieli comun”, pe care îl folosiţi să cumpăraţi lucrurile pe care pe folosiţi amândouă. Aici intră de la banala pâine, la detergentul de vase, prosoapele de bucătărie şi multe, alte mărunţişuri. Dacă nu stabiliţi acest aspect, vor apărea situaţii în care veţi rămâne fără cele necesare fix în momentul în care aveţi nevoie de ele.
Citeste mai multe despre compromisurile traiului in comun pe Cosmopolitan.ro.