Farurile de la maşini, dotate cu o cameră şi un cip informatic, îşi vor dirija razele pentru a evita picăturile de ploaie sau fulgii de zăpadă, iluminând mult mai bine drumul, a adăugat „evanghelistul şef” – titlul său oficial – al principalului producător mondiale de microprocesoare. Acestea nu au fost decât câteva din numeroasele exemple citate de Brown pentru a-şi dezvolta viziunea privind viitorul, la conferinţa C2-MTL privind comerţul şi creativitatea.
Pe lângă schimbările care vor surveni datorită calculatoarelor în cursul următorilor zece ani, „cele din deceniul precedent vor părea minime”, a afirmat acest expert al lumii informatice.
Îndrăgostit de noile tehnologii, în care el vedea „magie”, şi evocând „frumuseţea incredibilă” a arhitecturii microprocesoarelor, el a vorbit de asemenea despre o aripă de avion „gânditoare”, de care i s-a spus la Universitatea Berkeley. O astfel de aripă ar reacţiona la fluxul de aer resimţit: portanţa sa s-ar dubla, iar rezistenţa aerului s-ar diminua cu 40%.
„Gândiţi-vă ce va însemna acest lucru pentru consumul de carburant”, a adăugat, visător, Brown, a cărui ocupaţie constă în a face turul lumii pentru a le „predica” angajaţilor Intel idei despre viitorul lumii, industria lor şi mediul său, începând printr-un expozeu despre nevoile fundamentale ale fiinţei umane.
În opinia sa, maşinile capabile să circule fără şofer la volan vor fi puse la punct în 3-5 ani, dar acestea nu vor putea fi introduse imediat pe piaţă, din cauza diferitelor bariere, în special juridice.
În acelaşi timp, bolnavii vor putea înghiţi în curând pilule ce conţin calculatoare minuscule, care vor trece prin organismul lor pentru a vedea de aproape ce se întâmplă, iar informaţiile culese vor putea fi folosite după ce pilulele vor ieşi din organism.
„Lumea ar putea fi mai bună dacă o vom face mai inteligentă”, a concluzionat Steve Brown, recomandând fuziunea „culturii şi a tehnologiei”.