Gabriel Cotabiţă se face din ce în ce mai bine. „Pacientul prezinta o suferinta cerebrala postanoxica, cu dezorientare temporospatiala si perioade de agitatie psihomotorie. Este stabil din punct de vedere respirator si hemodinamic, starea generala fiind usor ameliorata. Este alimentat oral si este mobilizat zilnic, beneficiind de sedinte de fizio- kinetoterapie si asistenta psihologica. Pacientul este reevaluat permanent de o echipa medicala multidisciplinara”, se precizează într-un comunicat al Spitalului Floreasca.
VEŞTI BUNE pentru Cotabiţă: Poate SCAPA de traheostomă
Comunicat oficial. Starea lui GABRIEL COTABIŢĂ se îmbunătăţeşte: „Este conştient şi respiră spontan”
Gabriel Cotabiţă se simte mai bine. „Pacientul prezinta o suferinta cerebrala postanoxica. Evaluarea neurologica este in ameliorare, pacientul fiind evaluat in prezent pe scala GCS la 13 puncte.
Este constient, momentele de cooperare alterneaza cu perioade de confuzie, dezorientare temporo-spatiala si agitatie psihomotorie in planul patului. Pacientul respira spontan, necesitand intermitent oxigenoterapie pe masca si are functiile vitale in parametrii normali. Se alimenteaza per os, beneficiaza zilnic de sedinte de psihoterapie si fiziokinetoterapie. O echipa multidisciplinara reevalueaza in fiecare zi starea de sanatate inca fragila a pacientului”, se precizează într-un comunicat al Spitalului Floreasca.
Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cotabiţă era singur în sală când i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.
Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente.
Un examen RMN efectual în 12 mai a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre „leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment”, spuneau surse medicale.