Concedieri înainte de sărbători în întreaga lume. Într-o perioadă atât de dificilă, din punct de vedere economic, grupul Toshiba alege să lase încă 4.000 de oameni fără loc de muncă, pentru a putea face față vremurilor grele.
Toshiba a anunțat că va desființa 4.000 de locuri de muncă, oferind angajaţilor pachete de pensionare anticipată. Până acum, peste 3.000 de angajaţi ai companiilor din grupul Toshiba Corp din Japonia au aplicat pentru programul de pensionare anticipată, ca parte a planurilor de redresare ale companiei, potrivit publicaţiei Japan Today.
Încă 6% din forța de muncă a firmei va pleca. Ținând cont că au 65.00 de angajați, înseamnă 4.000 de oameni care n-au altă variantă decât să iasă la pensie înainte de termen. Sunt și cazuri în care anumiți angajați vor fi relocați în zone de creștere.
Sediul central va fi mutat de la Tokyo la Kawasaki. Din această schemă, gigantul ar urma să piardă enorm, potrivit spuselor specialiștilor. Pe de altă parte, este singura variantă pe care au găsit-o pentru a putea continua să rămână pe piață.
Cu ce se vor alege angajații care au rămas fără loc de muncă. Toshiba s-a gândit la o variantă prin care să-i ajute
Angajații vor primi pensie privată, dar și asistență în găsirea unui nou loc de muncă. Programul de pensionare anticipată face parte din mișcarea Toshiba de a se reconstrui după ce a devenit companie privată în anul 2023, ca urmare a unei achiziții de 2 trilioane de yeni, care ia încheiat perioada de 74 de ani ca entitate listată.
Concedieri masive la o televiziune din România. Angajaţii au fost anunţaţi că urmează restructurări
Între timp, publicația Kyodo News a mai raportat că „câteva sute de angajați” urmează să fie realocați în alte domenii, cum ar fi afacerile sale de infrastructură, urmând ca sediul său din Tokyo să fie consolidat într-un altul în orașul Kawasaki.
Compania există de aproape un secol și produce: sisteme de energie, infrastructură industrială și socială, lifturi și scări rulante, componente electronice, semiconductori, unități de hard disk, imprimante, baterii, iluminat, precum și soluții IT, cum ar fi criptografia cuantică. A fost unul dintre cei mai mari producători de calculatoare personale, electronice de larg consum, aparate electrocasnice și echipamente medicale.
Toshiba avea peste 65.000 de angajaţi în firmele din cadrul grupului din Japonia la sfârşitul lunii septembrie. Se aşteaptă ca societatea să înregistreze pierderi legate de restructurare în anul fiscal care se încheie în martie.
Toshiba, care a suferit în urma unei serii de probleme în anii 2010, de la un scandal contabil la pierderi masive în divizia sa nucleară din SUA, a fost delistată în decembrie anul trecut pentru a evita o intervenţie tot mai mare din partea acţionarilor activişti.