„Începând din această lună se va implementa un program de retragere voluntară a personalului, care se va efectua conform unor măsurători şi în mod controlat. Acest program se va desfăşura pe toată durata anului 2013 şi va fi revizuit la sfârşitul anului pentru a vedea dacă este nevoie să fie prelungit şi în anul 2014. Obiectivul acestui plan este reducerea lunară a personalului astfel încât operaţiunile companiei să nu fie afectate sau întrerupte. Obiectivul este ca până la sfârşitul anului personalul companiei să fie redus cu 10%”, se arată într-un comunicat al companiei.
Potrivit proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli propus pentru acest an, Tarom ar putea încheia 2013 cu 2.030 de angajaţi. Comparativ, bugetul din 2012 prevedea un număr de 2.196 de salariaţi la finele anului.
Directorul general executiv al Tarom, Christian Heinzmann, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în opinia sa şi raportat la nivelul actual al flotei, compania ar trebui să aibă în jur de 1.500 de angajaţi la nivelul anului 2015, când îşi propune să revină pe profit, conform planului de management.
Din totatul cheltuielilor, 16% sunt costuri cu personalul. În plus, salariul mediu brut al unui angajat este de 4.800 de lei.
Conform conducerii actuale, Tarom a acumulat pierderi de peste un miliard de lei şi a transportat din ce în ce mai puţini pasageri. Aproximativ două milioane de pasageri în 2012, adică mai puţin cu 5 procente faţă de 2011.
Citeşte şi: Cu ce avion va zbura Traian Băsescu. TAROM a trimis o scrisoare la Cotroceni