Val de concedieri în România. Până la sfârşitul acestui an, 2.000 de oameni vor fi daţi afară de la Complexul Energetic Oltenia.
Mai mult, conducerea CEO Oltenia are în plan să restructureze 6.400 de posturi până în 2026.
„Grație unui efort de echipă susținut, CE Oltenia a conceput un Plan de Restructurare și Decarbonare viabil, care a fost aprobat recent de Comisia Europeană. Consiliul de Supraveghere al CEO a fost parte din echipa extinsă care a lucrat în ultimii aproape doi ani la acest proiect uriaș, menit să transforme compania care este în continuare unul dintre pilonii Sistemului Energetic Național. Îi asigur pe colegii din Directorat, pe angajații companiei și pe toți partenerii de sprijin total în perioada care urmează și care va transforma CE Oltenia și va alinia întreaga activitate politicilor de mediu ale UE. La capătul procesului de restructurare și decarbonare, CE Oltenia va rămâne un jucător major în sectorul energetic național”, a declarat Alexandru Marcoci, președintele Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia, la începutul lunii februarie.
Pe 26 ianuarie 2022, Comisia Europeană a aprobat ajutorul de restructurare de până la 2,66 miliarde de euro (13,15 miliarde lei) prin care se asigură revitalizarea și viabilitatea pe termen lung a CE Oltenia. Pentru CE Oltenia urmează câțiva ani de reorganizare, proces care va include închiderea unor capacități vechi, pe bază de cărbune, și înlocuirea lor cu soluții mai puțin poluante cum ar fi blocurile pe gaz natural și parcurile fotovoltaice.
În prezent, Complexul Energetic Oltenia are 11.000 de angajaţi.
Nu este însă singura companie afectată. Pe listă sunt și TAROM, Romsilva și CFR Marfă, conform Realitatea.net.
În cazul Tarom, 200 de angajaţi au fost deja concediați. Compania aeriană are în plan să dea afară alte 300 de persoane. În prezent, Tarom are 1.000 de angajaţi.
Tarom a început pe 30 iulie 2021 implementarea măsurii de restructurare a personalului, astfel a fost iniţiată măsura privind concedierea colectivă.
Anul trecut, compania a înregistrat un număr total de 1,5 milioane de pasageri. Tarom a încheiat anul 2021 cu venituri de 130 milioane euro, aproape 630 mil. lei, o dublare faţă de anul anterior, conform Mediafax.
De asemenea, Romsilva are în plan să concedieze 415 angajaţi.
Citeşte şi: Vouchere pentru români, abia din luna iunie. Statul vrea să îşi recupereze banii din fonduri europene