Concedieri pe bandă rulantă din cauza tichetelor de masă la una dintre cele mai mari multinaţionale

Zeci de angajați ai Facebook au fost dați afară din cauza tichetelor de masă. Câteva zile mai târziu, concedierile au continuat în firmele deținute de Mark Zuckerberg.
Filip Stan
18 oct. 2024, 16:47
Concedieri pe bandă rulantă din cauza tichetelor de masă la una dintre cele mai mari multinaţionale

Concedieri la Meta din cauza banilor pentru masa de prânz. În schimb, cei care au „baza” în birourile mai mici ale gigantului online, în clădiri ce nu au cantine, primesc tichete de masă pe care le pot folosi pentru a comanda de la diferite servicii de livrare. Aceste tichete zilnice au o valoare de 20 de dolari pentru micul dejun și câte 25 de dolari pentru prânz și cină.

Salarii de 10.000 LEI net, plus tichete de masă, abonamente și cupoane la Carrefour

Decizia concedierii a fost luată după ce s-a descoperit că 20 de angajaţi își folosiseră voucherele primite pentru mâncare pentru a achiziționa cu totul alte produse: patch-uri pentru acnee, pahare de vin şi detergent de rufe.

Vizate de restructurare au fost mai multe echipe de la WhatsApp, Instagram și Reality Labs- divizia de realitate augmentată și virtuală a Meta. Mai mulți angajați au concendiați, iar alții au fost relocați.

În primele zile ale lunii octombrie, averea netă a „părintelui” Facebook, Mark Zuckerberg, a ajuns la 206,2 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor. Astfel, directorul general al Meta Platforms l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind a doua cea mai bogată persoană din lume.

TICHETE DE MASĂ 2024. Ce nu se poate cumpăra cu bonurile de masă majorate de la 1 octombrie, amenzile sunt uriaşe

În prezent, în jur de 50 de miliarde de dolari îl despart pe Zuckerberg de prima poziție a topului, ocupată acum de Elon Musk, șeful Tesla.

Pe 3 octombrie, acțiunile Meta au închis la un nivel record – de 582,77 dolari. Vorbim despre o creștere de aproximativ 68% faţă de începutul lunii ianuarie, când acţiunile sale se tranzacţionau la 346,29 dolari.

Concedieri şi la altă reţea, TikTok reduce sute de locuri de muncă, odată cu trecerea către moderarea conţinutului cu ajutorul inteligenţei artificiale

Platforma de social media TikTok concediază sute de angajaţi din forţa sa de muncă la nivel global, inclusiv un număr mare de angajaţi din Malaezia, a declarat vineri compania, în timp ce îşi îndreaptă atenţia către o utilizare mai mare a inteligenţei artificiale în moderarea conţinutului, transmite Reuters.

Două surse familiare cu problema au declarat anterior pentru Reuters că peste 700 de locuri de muncă au fost desfiinţate în Malaezia.

TikTok, deţinută de grupul chinez ByteDance, a clarificat ulterior că mai puţin de 500 de angajaţi din ţară au fost afectaţi.  5 noiembrie – Gala
Angajaţii, dintre care majoritatea erau implicaţi în operaţiunile de moderare a conţinutului companiei, au fost informaţi miercuri seara prin e-mail despre concedierea lor, au spus sursele, cerând anonimatul, deoarece nu erau autorizaţi să vorbească cu mass-media.
Ca răspuns la întrebările Reuters, TikTok a confirmat disponibilizările şi a spus că se aşteaptă că mai multe sute de angajaţi vor fi afectaţi la nivel global, ca parte a unui plan mai larg de îmbunătăţire a operaţiunilor sale de moderare. TikTok foloseşte o combinaţie de detectare automată şi moderatori umani pentru a revizui conţinutul postat pe site.

ByteDance are peste 110.000 de angajaţi în peste 200 de oraşe la nivel global, potrivit site-ului web al companiei. Firma de tehnologie plănuieşte, de asemenea, mai multe reduceri de personal luna viitoare, deoarece încearcă să îşi consolideze unele dintre operaţiunile regionale, a spus una dintre surse.

”Facem aceste schimbări ca parte a eforturilor noastre continue de a consolida şi mai mult modelul nostru global de operare pentru moderarea conţinutului”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok, într-un comunicat.

Compania se aşteaptă să investească 2 miliarde de dolari la nivel global în încredere şi siguranţă în acest an şi va continua să îmbunătăţească eficienţa, 80% din conţinutul care încalcă regulile fiind acum eliminat de tehnologiile automatizate, a spus purtătorul de cuvânt.

Disponibilizările au fost raportate pentru prima dată de portalul de afaceri The Malaysian Reserve, joi. Reducerile de locuri de muncă au loc pe măsură ce firmele globale de tehnologie se confruntă cu o presiune mai mare de reglementare în Malaezia, unde guvernul a cerut operatorilor de reţele sociale să solicite o licenţă de operare până în ianuarie, ca parte a unui efort de combatere a infracţiunilor cibernetice.

Malaezia a raportat o creştere mare a conţinutului dăunător al reţelelor sociale la începutul acestui an şi a îndemnat firmele, inclusiv TikTok, să intensifice monitorizarea pe platformele lor.

 

DailyBusiness
Prețul petrolului va exploda. JPMorgan avertizează despre tensiunile din Orientul Mijlociu și Rusia!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Mâncarea pe care nu trebuie să o ții mai mult de 3 zile în frigider. Se umple de bacterii și spori și îți face praf digestia
Capital.ro
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Playtech.ro
ÎPS Teodosie către românii care țin post: ”Nu vă luaţi după medic în cele...
DailyBusiness
Decizie finală cu privire la Schengen! Nicolae Ciucă a dat verdictul
Adevarul
Cu cine ar vota CTP în turul doi al alegerilor prezidențiale. „Aceasta este realitatea”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Secretul gogonelelor murate. Cum rezistă perfect peste iarnă
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Carnagiu pe o autostradă din Turcia după ce un autocar cu turiști s-a răsturnat. Șase persoane au murit pe loc și alte 25 au fost rănite
Cancan.ro
Iulia Vântur, EVACUATĂ în grabă cu SECURITATE! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de cel mai mare interlop din India!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Ordin de la Comisia Europeană. România e obligată până în 2030
StirileBZI
Acești elevi vor primi câte 600 de lei! Banii vin de la primărie
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Ucraina și Rusia au efectuat un schimb semnificativ de trupuri ale militarilor căzuți
MediaFlux
Începe al TREILEA RĂZBOI MONDIAL! ZELENSKI a AVERTIZAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum câștigă bani WhatsApp? O privire detaliată asupra modelului de afaceri