Aceeaşi firmă a fost amendată şi cu 1.500 de lei pentru că muzica era difuzată la „volum perturbator” şi a mai primit alte două sancţiuni a câte 2.500 de lei pentru că scena nu avea asigurate, în totalitate, „elemente incombustibile, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa, citaţi de Agerpres.
Înaintea desfăşurării concertului, organizatorul a înştiinţat autorităţile că evenimentul urma să aibă loc şi a dat asigurări că vor fi respectate normele legale.
„La data de 17 iulie a.c., pe plaja unui camping din oraşul Năvodari a avut loc un eveniment cultural-artistic organizat de o societate comercială, intitulat ‘Dor de mare’. Anterior desfăşurării evenimentului, atât Primăria Năvodari, cât şi reprezentanţi ai I.P.J. Constanţa, G.J.M. ‘Tomis’ Constanţa, I.S.U. Dobrogea şi D.S.P. Constanţa au fost sesizaţi, prin solicitare scrisă, de către societatea comercială în cauză, prin care aducea la cunoştinţă că va avea loc un concert de muzică electronică. După primirea solicitării, reprezentantului societăţii i s-a pus în vedere de către organele abilitate să respecte normele de prevenire a răspândirii COVID-19. Astfel, acesta a asigurat că va lua toate măsurile necesare pentru a respecta normele legale în vigoare”, se arată într-un comunicat ai IPJ Constanţa.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor abilitate au efectuat controale la locul manifestaţiei, ocazie cu care s-a constatat că normele legale de protecţie sanitară nu sunt respectate, la eveniment participând aproximativ 300 de persoane.
„În fapt, au fost constatate nereguli, în sensul că nu erau respectate măsurile sociale instituite în situaţii epidemiologice (…), reprezentantul societăţii a fost sancţionat cu 30.000 de lei. Totodată, întrucât la eveniment se difuza muzică la volum perturbator, reprezentantul societăţii comerciale a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 de lei, (…). Reprezentanţii I.S.U. Dobrogea al judeţului Constanţa au constatat faptul că nu sunt asigurate în totalitate elementele incombustibile din alcătuirea scenei, sens în care, (…), societăţii comerciale i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale de câte 2.500 de lei, iar pentru alte abateri la normele de prevenire a incendiilor au fost aplicate 4 avertismente”, a menţionat IPJ Constanţa.