Concertul de Anul Nou de la Viena 2018 LIVE VIDEO ONLINE TVR. Pe 1 ianuarie 2018 de la ora 12:15 televiziunea Română a transmis în direct imagini de la concertul dirijat de Gustavo Dudamel, direct de la Viena.
De mâine, 2 ianuarie 2018, cei care se înscriu pe site-ul Operei de Stat din Viena pot avea șansa să câștige, prin tragere la sorți invitația de a cumpăra bilete pentru concertul de la Viena din 2019.
Biletele la Concertul de Anul Nou de la Viena costă între 35 și 1900 de dolari, în funcție de locul pe care îl doriți în sala operei.
Ajuns la ediția cu numărul 78 concertul de la Viena este așteptat în fiecare zi de an nou. Biletele la concert se epuizează atât de rapid încât opera din Viena nu reușeste să le țină la vânzare mai mult de câteva minute.
Compozitorii aflaţi în programul concertului din 2017 sunt: Johann Strauß (Tatăl), Johann Strauß (Fiul), Josef Strauß, Franz Lehár, Èmile Waldteufel, Franz von Suppé, Carl Michael Ziehrer.
Concertul de la Viena a fost realizat pentru prima data de anul nou în 1939.
Concertul de Anul Nou din prima zi a anului 2018 va fi transmis din celebra Musikverein din Viena, sub bagheta dirijorului Riccardo Muti, colaborator al Filarmonicii vieneze încă din 1971. Riccardo Muti a dirijat peste 500 de concerte ale faimoasei orchestre și a fost numit membru de onoare al Filarmonicii din Viena. Este pentru a cincea oară (după 1993, 1997, 2000 și 2004) când Riccardo Muti dirijează Concertul de Anul Nou de la Viena.
Timp de două ore vom asculta valsuri, polci, marşuri, şi fragmente din opere de Johann Strauss fiul, Johann Strauss tatăl, Josef Strauss, Franz von Suppé şi Alphons Czibulka. Desigur, nu vor lipsi bis-urile tradiţionale ale Concertului de Anul Nou de la Viena: polca „Tunete şi fulgere” şi valsul „Dunărea albastră” de Johann Strauss fiul şi Marşul Radetzky de Johann Strauss tatăl.
Anul acesta, filmările scenelor de balet care vor ilustra Concertul de Anul Nou au avut loc în câteva locuri fermecătoare ale Vienei. 10 solişti ai Baletului de Stat vienez dansează pe valsul Roses From The South, al lui Johann Strauss la Castelul şi domeniul de vânătoare Eckartsau. În cel de-al doilea loc de filmare, Hietzinger Hofpavillon, fosta gară privată a Împăratului Franz Josef, „Stéphanie-Gavotte”, semnată de Alphons Czibulka, devine sountrack pentru un elegant duet de balet.
Tradiţionalul program de An Nou al Filarmonicii din Viena este poate cel mai răsunător eveniment al muzicii clasice, care ajunge anual, prin radio şi televiziune, în mai mult de 90 de ţări.
Concertul a reuşit, de-a lungul anilor, să arate lumii cultura muzicală vieneză şi, de la prima sa transmisie, în 1959, trimite întregii lumi urările de An Nou în spiritul speranţei, prieteniei şi păcii.
Concertul de Anul Nou de la Viena este în direct şi la TVR HD, tot de la ora 12.15. Partea a doua a concertului se transmite, ca şi la TVR 1, în direct, începând cu ora 13.15.
Filarmonica din Viena susţine şi la sfârşitul acestui an 3 spectacole, ca de obicei – pe 30 şi pe 31 de decembrie şi pe 1 ianuarie, faimosul Concert de Anul Nou. Pentru ultimul spectacol, cel de pe 1 ianuarie, biletele costă între 35 de euro (loc în picioare) şi 1.090 de euro, la Ground Floor. Nu contează momentul înscrierii, cine se înscrie pe 2 ianuarie are aceleaşi şanse la tragerea la sorţi ca şi cel care completează formularul pe 28 februarie. Iar în luna martie, organizatorii îi anunţă, prin email sau prin poştă, pe cei care au câştigat şi le dau detalii despre cum intră în posesia biletelor.
– Are loc din 1939. Atunci s-a ţinut pe 31 decembrie
– Este televizat din 1959.
– Este transmis în SUA din 1985.
– În România, este transmis din anii ’60, la TVR.
– Din 2015, Filarmonica din Viena a semnat un parteneriat cu Viena City Gardens, care împreună cu grădinarii și florarii din Austria realizează aranjamentele florale pentru Sala de Aur.
– Poziționarea aranjamentelor începe pe 27 decembrie, pentru ca totul să fie gata la timp pentru acest eveniment.
Filarmonica vieneză este una dintre cele mai mari orchestre din lume şi milioane de melomani cunosc casa sa de concerte Musikverin unde îşi susţin reprezentaţiile cei mai buni artişti.
În Sala de Aur se ţine anual Concertul de Anul Nou transmis de televiziunile din toate colţurile lumii, dar şi în toate celelalte zile ale anului Filarmonica oferă spectacole de înaltă clasă în cele patru noi săli, care există încă din 2004: Sala de Sticlă, Sala de Metal, Sala de Piatră şi Sala de Lemn. Se susţin aici şi concerte pentru copii, de jazz sau sunt spectacole în care actori, autori şi muzicieni îşi citesc propriile opere, spun poveşti sau discută despre teme muzicale.
Viena oferă tot felul de posibilităţi de divertisment, de la cele mai renumite spectacole de teatru, operă, concerte de muzică clasică sau mari baluri elegante, până la festivaluri de muzică electronică, reprezentaţii stradale sau concerte gratuite în aer liber. Tradiţional, Viena a pus mare preţ pe artă, a încurajat creativitatea cetăţenilor săi şi a atras şi artişti sau compozitori din toată lumea.
Oraşul are astăzi peste cincizeci de teatre, trei opere şi două teatre muzicale cu repertorii artistice de prestigiu.