CONCERTUL DE ANUL NOU DE LA VIENA 2023 LIVE VIDEO ONLINE STREAM TVR. Nu rata un spectacol de excepţie!

Pandemia n-a avut succes în a împiedica prestația Orchestrei Filarmonice din Viena, ba, mai mult, a dat posibilitatea de a aduce publicul în sală cu ajutorul mediului virtual. Tradiția datează încă din 31 decembrie 1939, iar evenimentul a devenit cel mai mediatizat în Europa și în lume în prima zi a anului.
Alina Costache
31 dec. 2022, 17:59
CONCERTUL DE ANUL NOU DE LA VIENA 2023 LIVE VIDEO ONLINE STREAM TVR. Nu rata un spectacol de excepţie!

CONCERTUL DE ANUL NOU DE LA VIENA 2023 LIVE VIDEO ONLINE STREAM TVR. În 2023, Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice din Viena se va desfășura sub bagheta maestrului Franz Welser-Möst în Sala de Aur a Filarmonicii (Musikverein) din capitala Austriei. Nu este prima oară când dirijorul se află în fața acestei orchestre excepționale, anul acesta fiind a treia oară când va conduce prestigiosul ansamblu. În ziua de Anul Nou 2011 , Welser-Möst a dirijat pentru prima dată Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, apoi Filarmonica i-a încredințat și conducerea Concertelor de Anul Nou din 2013 și 2023 .

Susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena în Sala de Aur de la Musikverein, Concertul de Anul Nou este transmis de Televiziunea Română în prima zi a anului 2023, de la ora 12:15, LIVE pe TVR 1.

În prezent,  muzicianul este angajat al Orchestrei din Cleveland ca dirijor-șef, contract semnat până în 2027.

Franz Welser-Möst și The Cleveland Orchestra este deja printre cele mai de succes parteneriate artistice din lume astăzi. Ziarele proclamă în mod regulat Orchestra din Cleveland, sub bagheta lui Franz, drept „cea mai bună a Americii”, „cea mai bună din America”, „una dintre primele trei din lume”: „De la început (n.n. 1993), am fost inspirat de muzicienii din Cleveland și de sprijinul și interesul puternic pe care întreaga comunitate din Cleveland le oferă Orchestrei din Cleveland. Continui să fiu energizat de acești artiști incredibili și de tot ceea ce putem face împreună. Nu există loc mai bun în lume pentru a lucra și a crea muzică împreună decât ceea ce mi-au oferit Orchestra din Cleveland și comunitatea.”

CONCERTUL DE ANUL NOU DE LA VIENA 2023 LIVE VIDEO ONLINE STREAM TVR. Concertul va fi redat în peste 90 de țări, iar audiența se va ridica din nou la milioane de telespectatori din întreaga lume. Un preview al spectacolului puteți urmări AICI.

Asocierea strânsă a orchestrei fondată în 1842 cu această istorie muzicală atât de bogată a Europei este confirmată de declarațiile nenumăratelor personalități muzicale din trecut. Richard Wagner a descris orchestra ca fiind una dintre cele mai remarcabile din lume; Anton Bruckner a numit-o „cea mai înaltă asociație muzicală”; Johannes Brahms s-a considerat „prieten și admirator” al acesteia; Gustav Mahler s-a simțit atașat orchestrei prin „legăturile artei muzicale”, iar Richard Strauss a rezumat aceste sentimente spunând: „Toate laudele aduse Filarmonicii din Viena se dezvăluie ca un eufemism”.

MESAJE DE ANUL NOU 2023. Cele mai frumoase urări de Revelion 2023

Presedintele bulgar, invitat la concertul de la Viena dupa blocarea tarii sale de a adera la Schengen

Rumen Radev a anunțat că va lua parte la interpretare în prima zi a anului viitor. Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice din Viena este cel mai popular concert de Anul Nou, difuzat în 92 de țări și urmărit în direct de aproximativ 50 de milioane de spectatori. Reamintim că Austria a blocat aderarea României și a Bulgariei la Schengen, votând împotrivă în Consiliul JAI desfășurat la Bruxelles.

Horoscop 2023: Trei zodii vor experimenta un Revelion magic, vor avea surprize neasteptate

https://www.youtube.com/watch?v=LyVlvL9cMsA

Una dintre piesele cele mai așteptate este celebrul „Marş al lui Radetzky„. Urmăriți momentul de final al Concertul de Anul Nou de la Viena 2018, eveniment transmis în direct de TVR1 şi TVR HD, în care Filarmonica din Viena a fost condusă de Riccardo Muti.

CONCERTUL DE ANUL NOU DE LA VIENA 2023 LIVE VIDEO ONLINE STREAM TVR:

Concertul face parte dintr-un pachet de programe achiziţionat de televiziunea publică de la European Broadcasting Union (EBU),  în anul 2021. Astfel, televiziunea publică continuă tradiția, începută acum peste 30 de ani, de a duce unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale din lume în casele tuturor românilor.

Acordurile marilor clasici vor răsuna, de aceasă dată, sub bagheta dirijorului Franz Welser-Möst. Celebrul artist revine, pentru a treia oară, la cârma Orchestrei Filarmonicii din Viena, după concertele din 2011 și 2013.

Spectacolul va aduce momente de virtuozitate, prin interpretările capodoperelor marilor clasici, în întreaga lume, reconfirmându-și statutul de ambasador al păcii, al speranței și al prieteniei. Ansamblul Filarmonicii, un mix de naționalități care vorbesc același glas – al muzicii, cuprinde artiști din numeroase țări – Austria, România, Germania, Bulgaria, Ucraina, Noua Zeelandă, Cehia, Franța, Uzbekistan, Feserația Rusă, Slovenia, Slovacia, Australia, Republica Moldova, Albania, Ungaria, Polonia, Belgia, Italia, Croația și Statele Unite ale Americii.

Duminică, 1 ianuarie 2023, de la ora 12:15, telespectatorii vor putea urmări, timp de două ore și jumătate, în atmosfera încărcată de magie a Sălii de Aur de la Musikverein, un program eminamente vienez, cu opere semnate de Johann Strauss Sr., Eduard Strauss, Franz von Suppè, Josef Struss, Carl Michael Ziehrer, Johann Strauss Jr. și Joseph Hellmesberger.

Unul dintre evenimentele de marcă ale spațiului cultural mondial, Concertul de Anul Nou de la Viena a atras întotdeauna un public larg. Televiziunea Română a înregistrat constant audiențe însemnate, în cei peste 30 de ani de la prima transmisie a spectacolului în țara noastră.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'