Fiul lui Franco Gatti, liderul trioului Ricchi e Poveri, a încetat din viaţă săptămâna trecută, în mod misterios, cazul fiind îndelung dezbătut de presa italiană. Alessio Gatti, care avea 23 de ani, a fost găsit mort în apartamentul său din Genova, iar cauza decesului său este în prezent subiectul unei anchete a poliţiei.
Vestea a căzut ca un fulger peste tatăl său, care se pregătea să urce pe scena istoricului Festival de la Sanremo, pentru a primi premiul special pentru întreaga carieră. Solidari cu drama lui Franco Gatti, colegii săi din Ricchi e Poveri au refuzat să apară public la manifestare.
„Mă chinui să mă adun. Îmi doresc să plâng, nu mă pot regăsi şi-mi găsesc cu greu cuvintele”, a mărturisit Gatti.
Managementul trupei Ricchi e Poveri îşi cere scuze faţă de publicul român şi organizatorii spectacolului şi promite că formaţia va veni la Bucureşti cu un concert de neuitat. Odată cu spectacolul de la Bucureşti au fost anulate şi celelalte concerte programate din turneu.
Biletele vândute pentru concertul care urma să aibă loc pe 26 februarie rămân valabile, anunţă organizatorii. De asemenea, cei care nu doresc să participe la show-ul din 17 martie pot să returneze biletele şi să obţină contravaloarea acestora de la punctele de unde le-au achiziţionat.
Una dintre cele mai faimoase formaţii pop italiene, Ricchi e Poveri a lansat de-a lungul carierei sale 19 albume de studio, care s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare. Formaţia a fost înfiinţată în 1967, de Franco Gatti, Angela Brambati, Angelo Sotgiu şi Marina Occhiena. Prima lor apariţie publică a avut loc în 1968 şi, începând cu anul 1970, Ricchi e Poveri a participat de câteva ori la Festivalul de la Sanremo. Totodată, Ricchi e Poveri a reprezentat Italia la competiţia Eurovision, în 1978, cu piesa „Questo Amore”.
În 1981, Marina Occhiena a părăsit trupa.
Ricchi e Poveri a cunoscut succesul cu melodii ca „Mamma Maria”, „Se m’innamoro”, „Made in Italy”, „M’innamoro di te” şi „Che sarà”.