Astfel, elevii vor susţine proba la matematică, etapa I, pe 28 ianuarie 2019, în loc de 25 ianuarie 2019, aşa cum fusese programată anterior.
„Concursul Naţional Şcolar COMPER la disciplina MATEMATICA, etapa I, va avea loc în data de 28 IANUARIE 2019, conform Calendarului Concursurilor Naţionale Şcolare fără finanţare M.E.N. aprobat prin OMEN nr. 3016/09.01.2019!”, anunţă site-ul COMPER.
VEZI AICI REGULAMENTUL COMPLET
PENTRU CLASELE I-VIII
Punctajele se vor înscrie pe grila de concurs pentru fiecare întrebare în parte, numărul total de puncte fiind de 100, astfel:
Primele 16 întrebări (standard) sunt evaluate cu câte 5 puncte, iar ultimele două întrebări (excelență) sunt evaluate cu câte 10 puncte.
Performanţele concurenţilor obţinute după fiecare etapă vor fi postate pe site-ul www.concursurilecomper.ro.
Baremul de corectare (grila oarbă) va fi postat pentru descărcare pe site-ul www.concursurilecomper.ro a doua zi după desfășurarea concursului și după sigilarea grilelor cu răspunsuri, la ora 7.
Baremul poate fi vizualizat şi descărcat numai de către mentor. Baremul devine public, prin afișare pe site-ul concursului, la 3 zile după desfășurarea concursului.
Punctajul maxim care se poate obţine va fi specificat pe fișa de concurs, pentru fiecare subiect în parte, numărul total de puncte care se pot obţine fiind de 100 puncte, astfel:
– Premiul I pentru 95-100 puncte;
– Premiul II pentru 85-94 puncte;
– Premiul III pentru 75-84 puncte;
– Menţiune pentru 65-74 puncte.
Evaluarea răspunsurilor conform baremului de corectare se va face în a doua zi după concurs de către o Comisie de Evaluare formată din mentor, un coleg de catedră, directorul / directorul adjunct al unităţii de învăţământ și un reprezentant al părinţilor desemnat de comitetul de părinţi (cu rol de supraveghere a procesului de evaluare).
În urma evaluării se va încheia un Proces verbal în care vor fi specificate următoarele: concursul (Comper-Limba și literatura română / Comper-Matematică), numele membrilor comisiei de evaluare, numărul de fișe evaluate la fiecare clasă. Procesul verbal se va păstra în școală.
Rezultatele obţinute în urma evaluării vor fi comunicate fiecărui elev în parte și totodată i se va înmâna fiecărui elev participant fișa de concurs individuală pe care acesta o va prezenta părinţilor/tutorilor.
Rezultatele vor fi afișate la avizierul școlii.
Eventualele contestaţii se vor rezolva în cadrul comisiei de evaluare care a efectuat corectarea grilelor de răspunsuri, în termen de 3 zile de la comunicarea rezultatelor.
Dupa încheierea fiecărei etape de concurs mentorul va înmâna fiecărui elev participant subiectele de concurs și grila de răspunsuri care vor constitui parte a portofoliului elevului.