Dintre cei 76 de înscrişi la concurs, trei au absentat, iar 71 de candidaţi au obţinut punctaje cuprinse între 18 şi 48 de puncte fiind declaraţi respinşi. Numai doi candidaţi au reuşit să obţină peste 50 de puncte, respectiv 52 de puncte, şi au fost declaraţi admişi.
Doar un candidat dintre cei 58 înscrişi pentru ocuparea posturilor vacante de asistent medical debutant a fost admis. Acelaşi rezultat l-a avut unul dintre cei 14 asistenţi medicali, cei patru candidaţi pentru ocuparea posturilor vacante de asistent medical principal fiind respinşi.
În premieră naţională, concursul a fost monitorizat video de reprezentanţi ai presei, de la conceperea subiectelor până la corectarea lucrărilor, în vederea eliminării speculaţiilor legate de modul în care ar fi ocupate posturile vacante în această unitate.
Pentru a asigura transparenţa procesului de evaluare a candidaţilor, sala de examinare a Şcolii Tehnice Sanitare în care s-a desfăşurat concursul a fost supravegheată video, iar imaginile au fost transmise în direct pe un monitor aflat în sala de şedinţe a spitalului. Reprezentanţii mass-media au putut urmări astfel modul în care au fost concepute subiectele, examinarea propriu-zisă şi corectarea lucrărilor.
Aceeaşi procedură va fi şi pentru celelalte concursuri privind ocuparea a şase posturi de infirmier, unde sunt zece candidaţi, şi a celui organizat pentru ocuparea a trei posturi de registrator medical, pentru care s-au înscris 64 de persoane.
Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a transmis marţi felicitări comisiei de examen pentru exigenţă şi imparţialitate.
„Dezvoltarea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi creşterea calităţii serviciilor oferite publicului ţine, într-o foarte mare măsură, şi de pregătirea personalului medical care lucrează aici. De când am preluat Spitalul Judeţean am investit constant în dotări şi aparatură, dar şi în oameni, făcând tot ce a fost cu putinţă să avem un personal bine pregătit„, a declarat preşedintele CJ Alba.