Concurs internaţional de yachting în Constanţa în perioada 16-19 mai

În perioada 16-19 mai 2013 are loc la Constanta, în Portul Tomis, a 52-a editie a concursului international de yachting "Trofeul Tomis" organizat de Yacht Club Regal Roman împreună cu Federaţia Română de Yachting.
Romania TV
13 mai 2013, 12:37
Concurs internaţional de yachting în Constanţa în perioada 16-19 mai

Un eveniment cu veche traditie, regatta Trofeul Tomis a avut o perioada de intrerupere, fiind relansat anul trecut de catre Yacht Club Regal Roman.

Competitia care va reuni aproximativ 100 de sportivi din 7 tari se va desfasura la mai multe clase de ambarcatiuni: Optimist, Zoom 8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Cadet si 470. Au confirmat participarea sportivi de top din Bulgaria, Austria, Finlanda, Suedia, Israel, Portugalia, fiind practic pentru prima data cand sportivi din colturi indepartate ale continentului nostru vor participa la o regatta in tara noastra.

Romania aliniaza si ea la start sportivi valorosi, delegatia noastra tocmai s-a intors de la un concurs international desfasurat in Bulgaria la  Burgas in perioada 30.04-5.05.2013, cu 6 medalii din care 3 medalii de aur, 1 de argint si 2 de bronz: aur la clasa optimist general si fete pentru Ebru Bolat de la Yacht Club Regal Roman, aur la clasa optimist baieti junior pentru Petru Neagu de la clubul Electrica Bucuresti, aur la clasa 470  pentru echipajul format din Mihai Fagarasanu si Mugur Rosca de la Sportul Studentesc, argint la clasa Laser Standard pentru Eduard Guta de la clubul Electrica Constanta, bronz la clasa optimist fete junioare pentru micuta Luana Boicenco tot de la Electrica Constanta, bronz la clasa Laser Radial pentru Alexandru Dolea de la Electrica Bucuresti.

Vineri 17 Mai va avea loc o cursa de antrenament, pentru acomodarea cu conditiile specifice oferite de Marea Neagra. Tot vineri este programata si ceremonia de deschidere a competitiei pentru ora 19:00, urmand ca in cursul zilelor de sambata si duminica sa aiba loc 7 regate, din care 4 sambata si 3 duminica. Festivitatea de premiere si incheiere a evenimentului este planificata pentru ziua de duminica 19 Mai la orele 16:00.

De asemenea trebuie mentionat ca juriul va fi unul international, fiind invitati judecatori din Olanda, Israel si Turcia alaturi de cei romani. ,,Trofeul Tomis “ este singura competitie romaneasca inclusa in calendarul IODA, al Asociatiei Internationala de clasa Optimist, calendar care reuneste cele mai importante competitii internationale de la aceasta foarte populara clasa de ambarcatiuni.

Poate mai putin cunoscut in Romania unde este perceput ca un sport exclusivist, yachtingul este foarte raspindit in majoritatea altor tari, chiar si in tari care nu au iesire la mare cum sunt Ungaria, Austria, Elvetia, fiind sport de masa in multe tari unde sunt zeci si sute de mii de sportivi inregistrati.

Organizatorii, Yacht Club Regal Roman si Federatia Romana de Yachting isi propun promovarea sportului cu vele atat in randurile copiilor, a tinerilor dar si a generatiei parintilor, bunicilor, yachtingul fiind unul dintre cele mai frumoase sporturi care pot fi practicate in aer liber incepand cu varste fragede, fara limita de varsta. Yachtingul este unul dintre cele mai complexe sporturi, reprezinta nu numai miscare, agilitate, conditie fizica dar si foarte multa tactica, fiind considerat al doilea sport ca si complexitate a gandirii dupa sah.

Invitam toti iubitorii sportului sa descopere fascinatia sportului cu vele in perioada 16-19 mai 2013 la Constanta, in Portul Tomis si sa sustina sportivii romani, la aceasta competitie!

Despre Yacht Club Regal Roman:

1921: Yacht Clubul Roman ia fiinta la Constanta
1924: Regele Ferdinand preia functia de Comodor al clubului, schimband astfel si titulatura in Yacht Club Regal Roman (YCRR).
1936: YCRR devine reprezentantul oficial al Romaniei in competitiile nautice internationale si organismul de legatura cu organizatii similare din strainatate.
1942: Activitatea YCRR este suspendata la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
1999: Clubul este reactivat din initiativa unor entuziasti.
2002: Majestatea Sa Regele Mihai I accepta functia de Comodor, iar clubul revine la denumirea de Yacht Club Regal Roman.
2004: YCRR este reprezentantul Romaniei la EBA (European Boating Association)
2008: YCRR este declarat Asociatie de Utilitate Publica
2009: YCRR este afiliat la Offshore Racing Council si introduce in Romania  sistemul de rating ORC pentru cursele offshore.
2011: YCRR este decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I cu Crucea Casei Regale a Romaniei.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!