Concursul Internaţional „George Enescu” se va desfăşura în perioada 8 – 27 septembrie, în Bucureşti

Concursul Internaţional "George Enescu" - secţiunile Violoncel, Compoziţie, Vioară şi Pian - se va desfăşura în perioada 8 - 27 septembrie, în Capitală, şi este deschis tuturor participanţilor, fără deosebire de cetăţenie, născuţi după data de 1 august 1980.
Alina Costache
10 feb. 2014, 12:43
Concursul Internaţional

Concursul Internaţional „George Enescu” este un eveniment care se desfăşoară în cadrul Festivalului „George Enescu”, potrivit Mediafax.

Pentru înscrierea la concurs, candidaţii trebuie să trimită până la data de 1 iulie (data poştei) următoarele documente: o copie a certificatului de naştere, curriculum vitae, două fotografii recente color (6 cm x 9 cm), o recomandare a unui profesor cunoscut, buletinul de înscriere completat cu programul definitiv şi confirmarea achitării taxei de participare. Documentele trebuie să fie trimise pe adresa Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, sc. 8, et. 2, sector 1, 010073, Bucureşti sau prin e-mail la [email protected], cu menţiunea „Pentru Concursul Internaţional George Enescu”. Fiecare candidat va primi confirmarea sau refuzul până la data de 1 august.

Taxa de participare la Concursul Internaţional de pian, vioară şi violoncel „George Enescu” este de 100 de euro. Pentru concursul de compoziţie, taxa de participare este de 50 de euro/ lucrare.

Juriul decide câştigătorii pentru fiecare secţiune a concursului şi îşi rezervă dreptul de a nu acorda premii, deciziile acestuia fiind definitive. În caz de paritate de opinii, decizia preşedintelui este hotărâtoare.

Premiul I se numeşte marele premiu al Concursului Internaţional „George Enescu. Valoarea premiilor pentru fiecare secţiune de interpretare a Concursului Internaţional „George Enescu” ediţia 2014 este: premiul I – 15.000 de euro, premiul II – 10.000 de euro şi premiul III – 5.000 de euro.

Pentru secţiunea compoziţie a Concursului Internaţional „George Enescu” ediţia 2014 se acordă următoarele distincţii: premiul pentru secţiunea de muzică simfonică – 10.000 de euro şi premiul pentru secţiunea muzică de cameră – 7.000 de euro.

Semifinaliştilor şi finaliştilor concursului, juriul le mai poate acorda: premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatelor pentru vioară şi pian de „George Enescu”, în valoare de 4.000 de euro, şi premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatei în fa minor pentru violoncel şi pian de „George Enescu”, în valoare de 4.000 de euro.

Pentru secţiunea Pian a Concursului Internaţional „George Enescu” se acordă un premiu pentru cel mai bine clasat concurent român, acordat de Fundaţia Culturală Erbiceanu.

Ediţia din 2013 a Concursului Internaţional „George Enescu”, eveniment care trebuia să se desfăşoare în timpul Festivalului „George Enescu”, a fost decalată pentru aceeaşi perioadă a anului 2014, din motive financiare, competiţia şi festivalul urmând să aibă loc, începând de anul acesta, alternativ, o dată la doi ani.

„În urma unei analize efectuate de Ministerul Culturii şi Comitetul de Organizare a Festivalului şi Concursului Internaţional «George Enescu», s-a decis regândirea structurii şi a modului de organizare a Concursului Internaţional «George Enescu»”, se arăta într-un comunicat al Guvernului remis MEDIAFAX în februarie 2013. „În acest sens, s-a hotărât decalarea ediţiei din acest an (2013, n.r.) a concursului pentru aceeaşi perioadă a anului viitor – 2014 -, astfel încât să se desfăşoare o dată la doi ani, alternând cu ediţiile Festivalului «George Enescu». Această modificare de calendar nu va afecta standardele concursului, ci este menită să permită o îmbunătăţire a acestora, în condiţiile efortului logistic şi financiar pe care un astfel de demers îl presupune”, se preciza în comunicatul Guvernului.

Festivalul „George Enescu” a avut deschiderea oficială pe 4 septembrie 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu, marcând debutul uneia dintre cele mai importante manifestări muzicale internaţionale găzduite de România.

Festivalul „George Enescu” este organizat de Artexim, o instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin ArCuB, în colaborare cu Fundaţia Art Production.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Bancnota din România din 1988 care costă aproape cât o Dacia Duster III hybrid nouă. Dacă o ai în casă, ai șansa să te îmbogățești peste noapte
Capital.ro
Regula de care cei cu casa la curte trebuie să țină cont. Păstrează o distanță de 6 metri
Playtech.ro
Se verifică OBLIGATORIU buletinele de identitate. Legea este oficială acum în România și...
DailyBusiness
România vizează aderarea la OCDE în 2026. Secretarul general al Guvernului: „Este cel mai important obiectiv de țară”
Adevarul
Locul din București în care o friptură de porc costă 14 lei, iar supa sub 8 lei. „E fragedă, gustoasă și sățioasă” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Impozit pentru românii care nu sunt însurați. O idee bizară și costisitoare
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Iulia Vântur, amanta lui Bogdan Vlădău?! Gina Chirilă a spus TOT 😲 'Am zis să fiu total sinceră'
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Se schimbă vremea în România. În ce județe din țară sunt așteptate averse torențiale și vijelii
Capital.ro
A murit una din cele mai iubite actrițe. Vocea ei a încântat milioane de români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Marea Britanie Intensifică Pregătirile pentru Evacuarea Cetățenilor din Liban în Contextul Escaladării Tensiunilor Regionale
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ la ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?