Concursul Oraşul20.20 şi-a ales finaliştii. Vezi cinci filme de excepţie realizate de tineri VIDEO

Marţi seara are loc gala de premiere a filmelor câştigătoare din cadrul competiţiei de dezvoltare urbană Oraşul20.20, organizat de Siemens. Competiţia a atras 61 de înscrieri valide, reprezentând clipuri care prezintă cele mai importante zone din oraşele româneşti şi idei pentru dezvoltarea lor în viitor. Juriul a desemnat deja cele cinci filme care vor urca pe scenă: „Braşovul îşi recapătă aripile”, „Bucureşti – superstarul eco al Europei”, „Parcul RFN, un loc demn în Oraşul 2020”, „Lacustru”, „Oradea, capitala verde, sufletul verde”. Vezi pe RTV.NET cele mai bune cinci filme. 
Roxana Gagiu
03 iul. 2012, 12:18
Concursul Oraşul20.20 şi-a ales finaliştii. Vezi cinci filme de excepţie realizate de tineri VIDEO

În luna mai ( perioada 1 – 31 mai) s-a desfăşurat concursul Oraşul 20.20, un proiect care a plecat de la problema migraţiei masive a tinerilor dintr-un oraş în altul. Competiţia a atras 61 de înscrieri valide, reprezentând clipuri care prezintă cele mai importante zone din oraşele româneşti şi idei pentru dezvoltarea lor în viitor. În competiţie s-au înscris zeci de studenţi dornici să-şi prezinte prin filmuleţe oraşele lor de suflet.

Marţi seara, începând cu ora 17.00, are loc gala de premiere a filmelor câştigătoare din cadrul competiţiei de dezvoltare urbană Oraşul20.20, organizat de Siemens.

Juriul a desemnat deja cele cinci filme care vor urca pe scenă: „Braşovul îşi recapătă aripile”, „Bucureşti – superstarul eco al Europei”, „Parcul RFN, un loc demn în Oraşul 2020”, „Lacustru”, „Oradea, capitala verde, sufletul verde”.

„Braşovul îşi recapătă aripile” prezintă povestea Turnului şi Hangarului fostei fabrici de avioane IAR Braşov şi viziunea de a transforma acest loc într-un Muzeu al Aviaţiei, cu panouri solare integrate în acoperişul hangarului şi un parc aviatic în jurul complexului muzeal.

 

„Bucureşti – superstarul eco al Europei” prezintă o viziune integrată asupra modului în care tehnologiile şi soluţiile verzi de dezvoltare urbană pot îmbunătăţi calitatea vieţii în Capitală.

Filmuleţul „Oradea, capitala verde, sufletul verde” prezintă importanţa zonelor verzi pentru orădeni şi paşii ce ar trebui urmaţi pentru păstrarea lor.

„Parcul RFN, un loc demn în Oraşul 2020” spune povestea celui mai modern parc din Baia Mare şi modul în care acesta s-ar putea dezvolta sustenabil în viitor.


„Lacustru” propune exploatarea Spaiului Dâmboviţei şi dezvoltarea unui centru cultural pentru tineri, un loc liniştit departe de zgomotul şi agitaţia oraşului, un loc în care oamenii se pot întâlni pentru a schimba idei.

Oraşul 20.20 a fost un concurs de dezvoltare urbană sustenabilă, care s-a adresat studenţilor şi masteranzilor din toate colţurile ţării. Lucrând individual, sau în echipe de maxim trei membri, tinerii aveau să realizeze un video între 2 şi 4 minute în care să prezinte sufletul oraşului, acea zonă urbană care joacă un rol important în oraş.

Proiectul a plecat de la problema migraţiei masive a tinerilor dintr-un oraş în altul. În condiţiile în care aceştia sunt nemulţumiţi de condiţiile de viaţă pe care le oferă oraşele de provincie, migrează spre oraşe mari, care le oferă mai multe oportunităţi de dezvoltare personală şi de petrecere a timpului liber.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Ce dobânzi au BCR, BRD, ING, Banca Transilvania sau Raiffeisen la creditul de nevoi personale. Perioada maximă în care trebuie să îl rambursezi
Capital.ro
Adevărul despre Călin Georgescu. Silviu Predoiu a dezvăluit totul: Am mai spus acest lucru
Playtech.ro
Ce trebuie să ai în torpedou pentru a evita amenzi de mii de lei. Mulţi şoferi ignoră regula
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Peripețiile unor interlopi din Moldova, în pelerinaj la Muntele Athos. „Se auzeau lupii, coioții”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Colosul din Ungaria a pus ochii pe un sector-cheie din România
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Anunț de ultimă oră pentru pensionari. Câți bani vei primi la pensie în funcție de data nașterii și stagiul complet de cotizare
Cancan.ro
Obiect din România, pus în sicriul Papei Francisc. Ce este, de fapt: 'Rămâne… până în ziua de apoi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Document obligatoriu pentru persoanele cu vârste între 18 și 30 de ani. Se dă ordin de la UE
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Putin a cedat! Pacea de la Vatican dintre Zelenski și Trump a avut succes
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte