Condamnarea lui Passaris pentru jaful de la Galaţi, menţinută de instanţă

Condamnarea lui Konstantinos Passaris la şase ani de închisoare pentru jaful comis în 2001 la o casă de schimb valutar din Galaţi a fost menţinută de Curtea de Apel Galaţi.
Marius Neagu
18 sept. 2015, 16:33
Condamnarea lui Passaris pentru jaful de la Galaţi, menţinută de instanţă

Curtea de Apel Galaţi a admis, vineri, apelul reprezentanţilor casei de schimb valutar Nova 2000 SRL din Galaţi şi a desfiinţat în parte sentinţa penală formulată de Judecătoria Galaţi, în luna iunie, în cazul lui Konstantinos Passaris, notează Mediafax.

Astfel, Curtea de Apel Galaţi îl obligă pe Passaris să achite casei de schimb valutar suma de 43.675,38 lei, actualizată cu rata inflaţiei, plus dobânzile aferente, dar menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei Judecătoriei Galaţi, inclusiv pedeapsa de şase ani de închisoare.

„Admite apelul declarat de partea civilă casa de schimb valutar Nova 2000 SRL Galaţi. Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 964/22.06.2015 a Judecătoriei Galaţi şi, în rejudecare: Obligă inculpatul Passaris Konstantinos la plata sumei de 43.675,38 lei, actualizată cu rata inflaţiei, precum şi la plata dobânzii legale aferente debitului principal, de la data faptei şi până la data achitării efective a prejudiciului, către partea civilă Casa de schimb valutar Nova 2000 SRL Galaţi. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate”, se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Galaţi, decizia instanţei fiind definitivă.

Konstantinos Passaris, supranumit şi „Fiara din Balcani”, condamnat la detenţie pe viaţă pentru de uciderea a două persoane, a fost găsit vinovat şi pentru un jaf armat comis în 13 noiembrie 2001 la o casă de schimb valutar din Galaţi.

La aproape 14 ani de la atac, în 22 iunie 2015, Judecătoria Galaţi l-a condamnat pe cetăţeanul grec la şase ani de închisoare pentru tâlhărie.

Judecătoria Galaţi a constatat şi că fapta comisă la casa de schimb valutar din Galaţi este concurentă cu faptele pentru care Konstantinos Passaris a fost condamnat la detenţie pe viaţă, în 30 iulie 2003.

Astfel, instanţa a contopit pedeapsa de 6 ani de închisoare dată pentru tâlhărie, cu pedepsele de 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, 10 ani de închisoare pentru tâlhărie, 10 ani de închisoare pentru contrabandă şi cu pedeapsa detenţiei pe viaţă pentru omor calificat şi omor deosebit de grav, urmând ca cetăţeanul grec să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv detenţia pe viaţă.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!