Condimentul banal care face minuni pentru sănătate. Luptă împotriva cancerului și menține sănătatea sistemului respirator!

Hreanul este un condiment banal la prima vedere. Însă puțini știu că acest aliment are nenumărate beneficii pentru sănătate, datorită compușilor chimici pe care îi deține.
Alina Costache
02 feb. 2022, 20:17
Condimentul banal care face minuni pentru sănătate. Luptă împotriva cancerului și menține sănătatea sistemului respirator!

Condimentul banal care face minuni pentru sănătate. Hreanul se consuma de regula in cantitati mici, iar o portie contine foarte putine calorii, insa in acelasi timp, contine mai multe minerale si numerosi compusi vegetali.

Condimentul banal care face minuni pentru sănătate. Luptă împotriva cancerului și menține sănătatea sistemului respirator!

O lingurita – adica 15 grame – de hrean preparat (adica radacina data pe razatoare si pastrata in otet, sare ori zahar, pentru a fi servita drept condiment) contine: 7 calorii, sub 1 gram de proteine, sub 1 gram de grasimi, 2 grame carbohidrati, 0,5 grame fibre.

Hreanul contine si mici cantitati de calciu, potasiu, magneziu, acid folic si alti micronutrienti.

Un studiu1 arata ca, de fapt, hreanul contine compusi chimici care lupta contra cancerului, numiti glucozinolati. Studiul din 2016, de la Universitatea din Illinois arata ca hreanul contine compusi chimici care ar putea ajuta la detoxifierea si la eliminarea radicalilor liberi care cauzeaza cancer in corpul uman. Oamenii de stiinta au putut sa gaseasca pentru prima data o asociere intre hrean si activarea anumitor enzime de detoxifiere. Cercetatorii subliniaza ca hreanul contine de 10 ori mai multi glucozinolati decat „ruda” sa, un alt superaliment, broccoli. Tot ei spun ca nu va trebui sa mancam hrean in cantitati de ordinul kilogramelor: o lingurita din acest condiment aromat este suficienta pentru a ne bucura de beneficiile radacinii de hrean.

Citește și: Salata-minune pe care trebuie să o mănânci în fiecare zi. Curăță sângele de toxine și ține la distanță gripa, preumonia și infecțiile urinare! Iată cum se prepară
 

Consumul de hrean, dupa cum se stie, determina o senzatie ca de arsura la nivelul sinusurilor, nasului si gatului, iar din acest motiv, este folosit pentru a calma simptomele racelilor si pentru a ameliora problemele respiratorii.

Un studiu realizat peste hotare a aratat ca un supliment ce continea 80 mg de radacina uscata de hrean si 200 mg de nasturtium a fost la fel de eficient ca un antibiotic clasic in tratarea infectiilor acute ale sinusurilor si in tratarea bronsitei. Chiar daca aceste rezultate indica faptul ca hreanul poate sa ajute sistemul respirator, sunt necesare mai multe cercetari pe aceasta tema.

Citește și: Nu mai pune niciodată laptele în acest loc din frigider. Poate provoca grave probleme de sănătate atunci când îl consumi!
 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'