Condimentul banal care scade glicemia. În momentul în care glicemia crește brusc, vedem imdeiat efecte negative asupra organismului, mai ales dacă se păstrează ridicată pentru perioade lungi.
Condimentul banal care scade glicemia. Îl folosește orice gospodină și are beneficii uimitoare pentru organism
Există însă și alimente cu indice scăzut, cum ar fi fructele, legumele, fasolea şi lintea, pe care ar trebui să le includem într-o dietă sănătoasă şi echilibrată. Totuşi, combinaţiile de alimente poate fi înşelătoare.
Datele unui studiu recent finalizat cu succes datorită implicării unor oameni supraponderali care au luat suplimente cu piper negru, s-a constatat că au apărut îmbunătăţiri semnificative ale sensibilităţii la insulină de-a lungul a a două luni de cercetare.
Piperul este un arbust cățărător cu tulpină lemnoasă ajungând până la 10 m înălțime. Florile mici se găsesc în ciorchini la piperul sălbatic în comparație cu piperul cultivat unde se întîlnesc flori izolate (separate).
Piperul nu are miros, gustul este picant, iute; gustul puternic al piperului aparține substanței pe care o conține – Pipera Alcaloida
-piperul verde este puternic si plin de aroma
-piperul negru este, ardeiat, usturator, pișcător,
-piperul alb este puțin iute și are o textura fină,
-piperul roșu are o aromă dulceagă, picantă și ușor iute.
Piperina, compusul vegetal din piper negru, are puternice proprietăți antioxidante. Organismul creează radicali liberi, molecule instabile care pot deteriora celulele, atât în mod natural, cât și ca răspuns la stresul din mediu. Excesul de radicali liberi poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv boli inflamatorii, boli de inimă și anumite tipuri de cancer. Cercetările au arătat că dietele bogate în antioxidanți ar putea diminua daunele provocate de radicalii liberi. De exemplu, o revizuire a unor studii în eprubete și pe rozătoare au constatat că suplimentele de piper negru și piperină pot preveni sau încetini progresul daunelor provocate de radicalii liberi și de boli precum ateroscleroza, diabetul și cancerul.
Cercetătorii care au efectuat un studiu al purceilor care au fost împarțiți aleatoriu în două grupuri, unul cu o dietă suplimentată cu piper negru, altul cu o dietă fără piper, au observat modificări în timpul perioadelor de creștere și de îngrășare. Ei au descoperit că la purceii care au avut o alimentație suplimentată cu piper negru s-a observat o creștere semnificativă a lipoproteinelor cu densitate mare (adică a colesterolului bun) comparativ cu alți purcei. Savanții cred că aceste rezultate ar putea justifica studii suplimentare pentru a explora efectele potențiale benefice asupra metabolismului lipidelor la om.