Condimentul care îți stimulează memoria. Are efecte anti-cancer și ajută la scăderea colesterolului

Condimentul care îți stimulează memoria. Are numeroase beneficii asupra organismului nostru, între care se numără și efectele anti-cancer și anti-inflamatorii.
Alina Costache
21 feb. 2022, 15:44
Condimentul care îți stimulează memoria. Are efecte anti-cancer și ajută la scăderea colesterolului

Condimentul care îți stimulează memoria este chimionul și are extrem de multe beneficii pentru sănătatea noastră.

Acesta este folosit deseori în bucătărie pentru diverse mâncăruri, dar are și efecte medicale foarte benefice pentru organismul nostru.

Acest condiment provine dintr-o plantă cu frunze care crește în China, India, Orientul Mijlociu și regiunea mediteraneeană. Cele mai multe beneficii pe care chimionul le are sunt asupra sistemuluji digestiv, sistemului imunitar și pentru circulația sângelui.
Ceaiul-minune care are de 50 de ori mai multă vitamina C decât lămâia. Previne infarctul miocardic, are efect calmant și îți oferă o imunitate de fier!

Condimentul care îți stimulează memoria. Are efecte anti-cancer

Chimionul, condimentul care îți stimulează memoria, are numeroase efecte benefice, cum ar fi efecte anti-cancer sau anti-inflamatorii.

Conform doc.ro, acest condiment are ingrediente active care dau efectul antiinflamator și antiseptic. Deci dacă ai dureri sau inflamații care pornesc de la afecțiuni, dieta cu acest condiment ar putea să te ajute foarte mult. Proprietăți anti-inflamatorii mai au și semințele de chimion care contribuie și la reducerea durerii, potrivit unui studiu.

De asemenea, chimionul ar avea capacitatea de a împiedica celulele canceroase să se multiplice. Unele experimente arată că consumul acestui condiment care îți stimulează memoria ar putea să te potejezed de cancerul la colon.
Mihaela Bilic a dezvăluit secretul. Ceaiul-minune cu care bunicii noștri se tratau: E bun pentru indigestie, insomnie sau orice alt rău!

Condimentul care îți stimulează memoria. Ajută la scăderea colesterolului

Pe lângă beneficiile deja menționate, condimentul care îți stimulează memoria mai are multe proprietăți salvatoare. El conține o substanță numită hipolipemiant care ajută corpul să controleze nivelurile ridicate de grăsim și scade colesterolul.

Un supliment alimentar pe bază de chimion, amestecat cu iaurt, s-a dovedit de folos pentru scăderea colesterolului în sânge.

În același timp, semințele de chimion, condimentul care îți stimulează mintea, poate să acționeze ca antiseptic și să elimine bacteriile care sunt de obicei rezistente la alte antiseptice.

Despre planta de chimion

Planta de chimion poate crește până la 30–50 cm înălțime.

Chimionul a cărui denumire științifică este Cuminum cyminum e o plantă anuală, bienara din familia Apiaceae. Chimionul este răspândit din estul Mării Mediterane până în estul Indiei.

De la chimion se folosesc semințele uscate ca atare sau măcinate. Semințele de chimion seamănă cu cele de chimen, având formă alungită, fiind crestate longitudinal și galben-maro la culoare, la fel ca și cele ale altor membri ai familiei Umbelliferae, cum ar fi pătrunjelul și mărarul.

Adesea, chimionul este confundat cu chimenul. Ambele plante au nevoie de foarte mult soare pentru a se dezvolta în condiții ideale și pentru a produce fructe aromate.

Chimion – beneficii și proprietăți

Cercetările efectuate de-a lungul timpului arată că acest condiment aromat -chimion- are o serie de beneficii asupra organismului.

Chimionul a fost folosit de mult timp în medicina tradițională.

Studiile moderne au confirmat unele dintre beneficiile pentru sănătate ale chimionului, inclusiv reglarea digestiei și reducerea infecțiilor transmise prin alimente.

Cercetările au relevat, de asemenea, câteva beneficii noi, precum stimularea pierderii în greutate și îmbunătățirea controlului glicemiei și a colesterolului.

Sursă de fier

Semințele de chimion sunt bogate în mod natural în fier, arată studiile.

O linguriță de chimion măcinat conține 1,4 mg de fier sau 17,5% din doza zilnică recomandată pentru un adult.

Deficiența de fier este una dintre cele mai frecvente deficiențe de nutrienți, care afectează până la 20% din populația lumii și până la 10 din 1.000 de persoane din cele mai bogate națiuni.

Puține alimente sunt dense în fier la ca și chimionul. Acest lucru îl face o sursă bună de fier, chiar și atunci când este utilizat în cantități mici drept condiment.

Reglează digestia și stimulează funcțiile ficatului

Cea mai obișnuită utilizare tradițională a chimionul este pentru indigestie.

Cercetările moderne au confirmat că poate crește activitatea enzimelor digestive, potențând accelerarea digestiei.

Chimionul crește, de asemenea, eliberarea bilei din ficat. Bila ajută la digerarea grăsimilor și a anumitor nutrienți din intestin

Într-un studiu, 57 de pacienți cu sindrom de colon iritabil (IBS) au raportat simptome îmbunătățite după administrarea de chimion concentrat timp de două săptămâni.

Reglează nivelul zahărului din sânge

Chimionul are o funcție importantă în reglarea nivelului de zahăr din sânge și funcționează ca un adjuvant atât în prevenirea, cât și ameliorarea simptomelor diabetului de tip 2. Consumul regulat ajută la reducerea glicemiei și micșorează rezistența la insulină. Studiile arată că un consum regulat din această mirodenie ajută și la prevenirea obezității.

Reglează nivelul colesterolului

Un studiu efectuat pe 88 de femei a analizat dacă chimionul a afectat nivelurile de colesterol HDL „bun”. Persoanele care au luat 3 grame de chimion cu iaurt de două ori pe zi timp de trei luni au avut niveluri mai ridicate de HDL decât cei care au consumat iaurt fără el.

Alte studii au arătat că nivelurile de colesterol LDL „rău” oxidat au scăzut cu aproape 10% la pacienții care au luat extract de chimion o lună și jumătate.

Întărește sistemul imunitar

Datorită conținutului ridicat de uleiuri volatile, vitamine și minerale, chimionul este un adjuvant natural pentru întărirea sistemului imunitar.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!