Întrebat în legătură cu pragul de 60% pentru vaccinarea personalului din școli, condiție pentru reluarea cursurilor în format fizic, ministrul Interimar al Sănătății, Cseke Attila, a spus că este nevoie de consecvenţă şi predictibilitate.
„Aș recomanda tuturor să păstrăm regulile pe care le avem inclusiv pe școală o anumită perioadă de timp, măcar să avem o consecvență, o predictibilitate. Dacă constatăm după 7, 10 zile, 2 săptămâni că cifrele sunt hai să zic îmbucurătoare, atunci sigur putem să discutăm de alte criterii sau de criterii mai permisive”, a spus ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, la Digi 24.
Ministrul Sănătăţii a precizat că după ce s-a anunțat acest criteriu, într-o zi-două a crescut destul de semnificativ vaccinare în rândul angajaţilor din şcoli.
Citeşte şi: Octavian Jurma, despre condiţionarea deschiderii şcolilor de vaccinarea profesorilor: Este iraţional
„Noi am vrea să avem această consecvență și măcar o regulă să o aplicăm o anumită perioadă de timp. Nu suntem naivi, nu vrem să fim inconsecvenți legat de necesitatea desfășurării actului pedagogic, am spus acest lucru că trebuie să fim responsabili, dar în același timp e bine ca o măsură să fie aplicată măcar o anumită de timp să vedem care sunt efectele produse, după care să analizăm și să discutăm”, a mai spus Cseke Attila.
Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Nu este suficient să avem 60% dintre profesori vaccinaţi”
Peste 4.800 de şcoli şi grădiniţe de stat şi private şi-au redeschis porţile de luni, 8 noiembrie, în România pentru continuarea cursurilor în format fizic în semestrul I al anului şcolar 2021 – 2022.
„67,79 % raportat la numărul total al unitatilor de invatamant, de stat și privat, au decizia de începere cu prezenta fizica de luni, 8 noiembrie. Este vorba despre 4847 unități de învatamant şi peste 2 milioane de elevi și prescolari”, a precizat ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Este vorba despre şcolile şi grădiniţele care au raportat o rată de vaccinare de cel puţin 60% în rândul personalului.