Secţia Interne a Spitalului Judeţean din Satu Mare este împărţită în două. Există paturi atât în vechiul amplasament, cât şi în amplasamentul unde a funcţionat Cardiologia, ambele la etajul III. Diferenţa dintre cele două este revoltătoare. În cazul celei cu activitate în vechiul amplasament, pacienţii internaţi sunt îngroziţi. Aceştia, pe lângă afecţiunile pe care le au, dezvoltă şi depresii din cauza mucegaiului, pereţilor scorojiţi, instalaţiilor defecte sau improvizate, geamurilor care nu se închid, grupurilor sanitare infecte. Mai mult, chiar şi medicii şi personalul sanitar spun că lucrează în condiţii greu de suportat, scrie voceatransilvaniei.ro.
Lucia Creţu a fost operată la începutul lunii decembrie 2013 pentru amplasarea unei proteze de şold. În 27 decembrie, din cauza complicaţiilor determinate de apariţia unei tromboflebite, femeia s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde s-a considerat că nu este necesară internarea. Din cauza stării de sănătate care s-a agravat, în 31 decembrie a fost internată în cele din urmă în secţia Interne, în aripa în care a avut activitate Cardiologia, prevăzută cu saloane spaţioase, curate şi igienizate. În data de 3 ianuarie, la fel ca alţi pacienţi, Lucia Creţu a fost mutată în aripa care găzduieşte vechiul amplasament al secţiei. Condiţiile din salonul unde a fost mutată – identice cu cele din toate saloanele – au îngrozit-o şi au dus-o în pragul depresiei: pereţi insalubri şi scorojiţi, găuri imense în zidărie, uitate în acest stadiu după unele reparaţii efectuate cândva, ferestre vechi cu lemnăria mâncată de carii şi geamuri seculare, cu urme de vopsea aplicată probabil la înfiinţarea secţiei pentru protejare împotriva soarelui.
Citeşte şi INCREDIBIL. Personalul medical dintr-un spital românesc fură bunuri de la pacienţii decedaţi
Pacienţii internaţi în aripa urâtă a secţiei sunt revoltaţi. Oamenii spun că le este teamă ca din găurile neastupate să nu apară şobolanii şi se plâng de mizeria de pe pereţi, geamurile insalubre şi grupurile sanitare murdare şi defecte. La fel de revoltat este şi personalul care lucrează în această aripă, infirmierele şi asistenţii afirmând pe bună dreptate că lucrează în condiţii greu de suportat. Mai mult, aceştia le cer pacienţilor să nu mai accepte internarea în saloanele mizere şi să solicite conducerii Spitalului Judeţean asigurarea de condiţii civilizate.
„Acestea sunt condiţiile în care lucrăm, acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii! Ne-am săturat şi îi înţelegem pe bolnavii care îşi pierd răbdarea sau ajung în pragul depresiei din cauza halului în care arată saloanele. Mereu se vorbeşte despre realizările din domeniul Sănătăţii, dar halul în care arată această secţie îmi lasă impresia că nu se cunoaşte realitatea, sau este ignorată, prioritare fiind considerate mereu alte secţii ale spitalului”, a declarat Mirela Băbuţi, medic primar internist.
Citeşte mai mult pe voceatransilvaniei.ro
Citeşte şi Condiţiile din SJ Ploieşti prejudiciază dreptul constituţional al pacienţilor la sănătate