„Condiţii precare” la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Copiii dorm câte doi în pat

Un membru în CA al Spitalului de Pediatrie Sibiu, unde doi copii ar fi fost culcaţi pe jos, spune că a verificat modul în care stau copiii în saloane şi a observat "condiţiile precare, suprasolicitarea", într-un spaţiu de nici nouă metri pătraţi fiind trei paturi cu doi copii în fiecare.
Romania TV
11 mart. 2013, 15:56

Ana Maria Micu este reprezentanta unei asociaţii în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Pediatrie, şi, după ce o femeie a reclamat că cei doi copii ai săi ar fi fost puşi să doarmă pe jos, a verificat, luni, condiţiile în care stau copiii în spital, potrivit Mediafax.

„Direcţiunea spitalului ne-a prezentat toate spaţiile, atât cele nou amenajate, cât şi cele în care spitalul îşi desfăşoară acum activitatea. Am observat condiţiile precare, suprasolicitarea şi a personalului, şi a rezervelor. Într-un spaţiu mic erau trei paturi, nouă metri pătraţi sau poate nici atât, doi copii în pătuţuri. Nu am găsit niciun copil pe jos şi am fost plimbaţi prin toate spaţiile spitalului. Am găsit doi copii în acelaşi pat, dar copii pe jos nu”, a declarat presei Ana Maria Micu, care reprezintă o asociaţie a mamelor.

Potrivit acesteia, la asociaţie se primesc numeroase plângeri referitoare la condiţiile din spital, dar puţine sunt mamele care doresc să îşi asume o plângere.

Întrebată ce reclamă mamele, Ana Maria Micu a precizat că, în general, este vorba despre atitudinea personalului, despre limbaj şi refuzul de a fi internate cu copiii. „Că sunt agitate (asistentele şi infirmierele – n.r.), că nu vorbesc foarte frumos copiilor, dar nu am avut mame care să aibă curajul şi tăria să îşi asume o plângere în acest sens şi să o depună. Au fost doar mărturii ale mamelor, mărturii verbale”, a afirmat Micu.

Reprezentantele asociaţiei au ajutat-o, luni, pe femeia care a reclamat faptul că cei doi copii ai săi ar fi fost puşi să doarmă pe jos, fetiţa fiind şi pălmuită, şi au însoţit-o la conducerea spitalului.

Mama celor doi copii, Lavinia Miruţ, a afirmat că aceştia se simt mai rău şi că plâng să fie luaţi acasă.

„Revoltată sunt pentru că mi-am adus copiii bolnavi şi i-am găsit mult mai bolnavi. Mi s-a spus că mi-i pune să doarmă pe jos, ceea ce nu mi se pare corect. M-a întâmpinat fetiţa plângând: «Mami, mi s-a pus branula în mânuţă şi o tanti mi-a dat palme». La fetiţă i-a venit să tuşească, i-a spus să întoarcă capul, dar nu a mai apucat şi a tuşit pe doamna asistentă, care i-a dat o palmă. Aseară (duminică seara – n.r.) i s-a spus la fetiţă: «Dacă îţi dau o palmă îţi zboară capul de la loc sub pat!» Acum băieţelul şi fetiţa plâng în continuare şi vor acasă”, a declarat Lavinia Miruţ.

Managerul Spitalului de Pediatrie Sibiu, Alexandru Mihuţ, recunoaşte că sunt câte doi, chiar trei copii în pat. „Se lucrează în condiţii de supraaglomerare. Avem internaţi astăzi (luni – n.r) 123 de copii pe 80 de paturi. Sunt doi, uneori chiar trei copii în pat, pentru că, în funcţie de patologia de boală a fiecărui copil, nu poţi să-i pui unul lângă celălalt”, a declarat Alexandru Mihuţ.

El a precizat că se confruntă cu un deficit de personal, „la personalul mediu care se ocupă de copiii internaţi” şi că a făcut demersuri pe lângă autorităţile locale şi centrale pentru remedierea situaţiei.

Poliţia Sibiu a declanşat o anchetă după ce o femeie a reclamat că o fetiţă de 8 ani, internată la Spitalul de Pediatrie cu pneumonie, a fost pălmuită de către o asistentă, femeia susţinând pe blogul său că mamei fetei i s-a spus că cei doi copii ai săi vor fi „culcaţi pe jos” în spital.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Statul ia banii românilor. Lege nouă din 2026 pentru absolut toți proprietarii de locuințe și terenuri
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Taxele pe care toți românii sunt obligați să le plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Proteste și violențe în Venezuela după realegerea lui Nicolas Maduro pentru al treilea mandat
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?