Conducerea Camerei stabileşte calendarul modificării Legii Curţii Constituţionale

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a convocat Biroul Permanent al acestui for legislativ pentru marţi, astfel încât miercuri deputaţii să se poată întruni în sesiune extraordinară pentru a dezbate modificările aduse Legii CCR, Senatul având de asemenea programată marţi reunirea Biroului Permanent.
Romania TV
17 iul. 2012, 08:18
Conducerea Camerei stabileşte calendarul modificării Legii Curţii Constituţionale

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a convocat Biroul Permanent al acestui for legislativ pentru stabilirea ordinii de zi a sesiunii extraordinare din această săptămână, se arată într-un comunicat de presă al Camerei.

„Am hotărât convocarea Biroului Permanent pentru mâine (marţi – n.r.), 17 iulie, la ora 13.00, astfel încât miercuri, la ora 10.00, să ne putem întruni în sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate modificările aduse Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale. Avem Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 38/2012, avem şi o hotărâre a Curţii Constituţionale nr. 727/2012 referitoare la Legea privind modificarea art. 27 alin. (1) din Legea nr. 47/1992. Este de datoria noastră să punem în acord aceste acte printr-o lege clară şi cuprinzătoare”, a precizat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor poate convoca Biroul Permanent în baza articolului 32 din Regulament. Astfel, preşedintele Camerei Deputaţilor convoacă Biroul Permanent, care cere convocarea în sesiune extraordinară a Camera Depuţatilor şi întocmeşte proiectul ordinii de zi pentru această sesiune.

Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis, în 9 iulie, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 67 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al PDL şi a constatat că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională. Decizia este definitivă şi general obligatorie, ea fiind publicată joi.

Şi Senatul are programată, marţi, la ora 13.00, şedinţa Biroului Permanent. De la ora 14.00 sunt prevăzute lucrări în comisiile permanente ale Senatului, conform unui anunţ de presă transmis de instituţie.

Preşedintele Senatului, Petru Filip, declara, vineri, că a solicitat convocarea Biroului Permanent al acestei Camere luni, la ora 13.00, pentru a se decide convocarea în sesiune extraordinară a plenului Senatului pentru marţi, la ora 12.00.

„Se discută legile referendumului, cea de la CC, şi ce există colateral pe legea referendumului”, a precizat atunci Filip.

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul care a devenit prea scump chiar și pentru milionari. Deși au averi mari, nu-și mai permit să-și cumpere apartamente și case aici
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Surpriza de la pompă. Cât costă un litru de benzină și de motorină
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce a apărut pe contul de Facebook al Adrianei Bahmuțeanu la câteva zile după vestea divorțului de George Restivan! Mesajele care i-au pus pe toți pe gânduri
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentatul cu mașină-capcană de la Moscova, a cooperat cu serviciile speciale ucrainene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!