Conducerea IPJ Ilfov, cercetată prealabil după uciderea japonezei

Şeful Poliţiei Ilfov, adjuncţii acestuia şi alţi ofiţeri din conducerea IPJ, precum şi membri ai conducerii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti sunt cercetaţi prealabil, în urma anchetei Corpului de control al MAI, dispusă după uciderea japonezei Yurika Masuno.
Romania TV
25 sept. 2012, 14:28
Conducerea IPJ Ilfov, cercetată prealabil după uciderea japonezei

La ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, o comisie formată din ofiţeri ai Corpului de control a făcut verificări, în perioada 3- 21 septembrie, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov şi la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti.

Controlul a vizat evaluarea managementului în cazul prevenirii criminalităţii stradale, în special infracţiunile comise cu violenţă, mai ales că, la nivelul IPJ Ilfov există un număr foarte mare de fapte comise cu violenţă, rămase cu autori necunoscuţi, se arată într-un comunicat de presă de luni al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Controlul amănunţit la IPJ Ilfov a fost dispus după uciderea japonezei Yurika Masuno de către Vlad Nicolae, în 15 august, într-o pădure de lângă Corbeanca.

În urma anchetei făcute de Corpul de control al MAI, şeful IPJ Ilfov, Emanuel Marin Nica, şi adjuncţii săi, Ionel Lefter şi Nicolae Baicu, precum şi alţi şase ofiţeri sunt cercetaţi prealabil, în timp ce alţi 14 ofiţeri au fost atenţionaţi.

De asemenea, în cazul a doi ofiţeri şi a unui agent a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă de luni al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În acelaşi timp, în urma verificărilor făcute de Corpul de control al MAI la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti, s-a declanşat cercetarea prealabilă pentru opt ofiţeri, între care şi şeful structurii, Dan Roşoga, iar şase ofiţeri au scăpat doar cu atenţionare.

Situaţia de la Ilfov a intrat în atenţia conducerii MAI la scurt timp după moartea japonezei Yurika Masuno, când s-a constatat că ucigaşul Vlad Nicolae se face vinovat şi de alte două crime şi tâlhării, la care se mai adăuga şi molestarea sexuală a unor vecine în vârstă, fiind lăsat în libertate atât din indiferenţa poliţiştilor cât şi a procurorilor ilfoveni.

În 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae (26 de ani) a abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni-Bucureşti, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. Astfel, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra într-un taxi, cei doi coborând după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Vlad Nicolae şi tânăra au fost observaţi în acel loc de către şoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Două zile mai târziu, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze şi prezentând urme de violenţă. La aproximativ 60-70 de metri distanţă a fost descoperită valiza victimei.

Citeşte şi Poliţist din Otopeni, URMĂRIT PENAL pentru că a dat date nereale în dosarul ucigaşului japonezei

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru tineri în luna august. Există activități zi și noapte în acest loc, iar oricine își poate reîncărca bateriile
Capital.ro
Adio, doamnă! S-a stins marea actriță. Toată lumea a iubit-o pe legendara regină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Renault, ofertă pentru soții care divorțează. Își pot primii banii pe mașină înapoi
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
CrowdStrike vs. Windows 3.1: cum a câștigat Southwest Airlines
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!