Attila Korodi, care s-a remarcat ca un opozant al proiectului Roşia Montana, este acţionar, din aprilie 2010, la firma Acustica Eco-Logic, care derulează proiecte de mediu.
Potrivit România TV, obiectul de activitate al firmei constă în analiza factorilor de mediu, determinări de noxe la locul de muncă, bilanţuri de mediu, studii de impact ori de risc şi decontaminarea siturilor poluate.
Ministrul a confirmat miercuri, la instalarea în funcţia de la minister, că este acţionar la această firmă, dar şi la o a doua societate.
Pentru a nu fi însă în conflict de interese, Korodi Attila a explicat jurnaliştilor că se va retrage din firme. El a arătat că una dintre firme este „în curs de cesionare” şi că la fel se va întâmpla cu cealaltă, pentru a nu exista probleme.
Conform Mediafax, în iunie 2011, când şi-a depus ultima declaraţie de interese, Korodi era asociat în patru firme, dintre care una suspendată.
Korodi spunea atunci că deţine 75 de părţi sociale la SC Webmedia SRL, 333 la SC Acustica Eco-Logic SRL şi şase la SC Carbon Management Group SRL.
La o a patra firmă, SC Koratil BD SRL, el avea 18 părţi sociale, menţionând însă că firma este suspendată.
Părţile sociale deţinute nu au fost menţionate şi în declaraţia de avere.
Korodi a preluat mandatul de la premierul Mihai Răzvan Ungureanu, care a asigurat un interimat foarte scurt după ce Laszlo Borbely şi-a depus demisia, joia trecută, după ce procurorii DNA au declanşat procedurile de obţinere a avizului parlamentului pentru a începe urmărirea sa penală.
După alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de către UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeană. În aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.