„Mi-am trimis candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, precum şi la funcţia de vicepreşedinte (pe chestiuni de doctrină şi strategie politică)”, a anunţat Papahagi pe Facebook.
Adrian Rădulescu, preşedintele PMP Dâmboviţa, este primul membru PMP care şi-a depus candidatura pentru şefia PMP. Alegerile interne din PMP vor fi uninominale, iar termenul pentru depunerea candidaturilor a fost prelungit până în seara zilei de joi, deşi ultimul anunţul anterior vorbea de 5 iunie, ora 14.00.
„Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a decis astăzi organizarea primului Congres al formaţiunii, în data de 7 iunie. De asemenea, Colegiul Naţional a adoptat o rezoluţie potrivit căreia Partidul Mişcarea Populară îşi afirmă disponibilitatea de a participa la o construcţie politică de dreapta, însă nu va fuziona cu un alt partid”, se arată într-un comunicat al PMP.
În cadrul Congresului din 7 iunie, vor fi aleşi preşedintele, vicepreşedinţii PMP, secretarul general şi cei doi secretari generali adjuncţi şi va fi stabilită structura unui Consiliu Executiv Naţional, viitorul organ de conducere al partidului, care va fi compus din 24 de membri. La Congres vor participa aproximativ 1000 de delegaţi ai organizaţiilor PMP din ţară şi din diaspora.
Alte nume care s-au vehiculat în presă sunt cel al fostului consilier prezidenţial Cristian Diaconescu, dar şi cel al Elenei Udrea. Europarlamentarul Cristian Preda a declarat că va candida pentru un post de vicepreşedinte.