Cristian Preda scrie, pe blogul personal, într-o postare intitulată „Datoria reformiștilor”, că în PMP există cinci politicieni care au fost, de-a lungul timpului, descriși ca „reformiști” în opinia publică sau care au fost asociați cu un stil politic ce vădea o schimbare în raport cu fesenismul, nume generic pentru post-comunismul românesc.
„Este vorba despre: Teodor Baconschi, Daniel Funeriu, Toader Paleologu, Adrian Papahagi și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Cristian Preda. (…)
După ce PMP a dovedit că poate trece pragul electoral – din 1996 încoace, doar trei partide noi au mai făcut asta – avem șansa de a participa la redefinirea câmpului politic românesc. Găsirea unei formule inteligente pentru prezidențiale, ca și organizarea în teritoriu a partidului în vederea alegerilor din 2016 reprezintă provocări serioase pentru fiecare dintre noi. Reformiștii pot reuși dacă participă la un efort comun, în interiorul unei echipe care știe să combine resursele diverse de care dispune PMP, spune Cristian Preda.
Europarlamentarul precizează că el s-a înscris în competiția internă pentru a ocupa o poziție de vicepreședinte.
„Fac un apel public către colegii mei să se înscrie, la rândul lor, în cursa pentru pozițiile de autoritate din sânul PMP, poziții care vor fi ocupate prin votul congresului ce va fi organizat peste două zile. Sunt convins că în PMP ar putea fi reunită o majoritate consistentă care să susțină asocierea tuturor reformiștilor la decizie. Contextul politic actual ne cere să acționăm”, spune Preda.
Candidatură-surpriză: Adrian Rădulescu, fost consilier al lui Traian Băsescu, vrea şefia PMP