‘Am multă compasiune pentru victimele agresiunilor sexuale, hărţuirilor sexuale şi violurilor. Eu însumi am fost agresată sexual’, a spus Conway într-un interviu acordat jurnalistului Jake Tapper, care a părut vizibil surprins de această declaraţie.
Fostă şefă de campanie a lui Trump, Kellyanne Conway a cerut în acest context să se înceteze politizarea relatărilor despre agresiunile sexuale, referire la cazul judecătorului Brett Kavanaugh, pe care Christine Blasey Ford îl acuză că, cu 36 de ani în urmă, pe vremea când ei erau liceeni, ar fi încercat să o violeze în timpul unei petreceri la care s-a consumat mult alcool.
‘Nu mă aştept ca Brett Kavanaugh (…) sau oricine altcineva să-şi asume responsabilitatea, fiecare trebuie să fie responsabil pentru propriul său comportament’, a adăugat Conway, apărându-l pe judecătorul susţinut de Trump. Spre deosebire de alţi membri din administraţia preşedintelui american, Kellyanne Conway are relaţii bune cu presa şi este adesea invitată în mass-media, ea fiind şi una dintre personalităţile cele mai cunoscute ale administraţiei Trump.
„Nu am agresat sexual niciodată pe cineva, nici la liceu, nici la universitate”, a spus Brett Kavanaugh în timpul audierii desfăşurate joi la Comisia juridică a Senatului american. Cu lacrimi în ochi, el descris acuzaţiile la adresa sa drept o ‘ruşine naţională’ şi a asigurat că nu îşi va retrage candidatura. Însă după Blasey Ford şi alte două femei l-au acuzat de comportament sexual nepotrivit.
Odată cu acuzaţiile împotriva judecătorului Kavanaugh, victimele agresiunilor sexuale au căpătat din nou curaj în SUA, cum s-a mai întâmplat şi în timpul scandalului Harvey Weinstein. Această mişcare coincide cu condamnarea istorică pronunţată marţi împotriva actorului Bill Cosby. În vârstă de 81 de ani, acesta a primit între trei şi zece ani de închisoare pentru agresiune sexuală şi a fost trimis imediat în detenţie.