„Este un președinte mediator și un arbitru foarte echilibrat pe câmpul de joc. Nu va deveni un președinte jucător, pentru că nu își dorește acest lucru”, a declarat Andrei Muraru.
Andrei Muraru crede că președintele nu s-ar implica în construirea unui „partid prezidențial”, ci își va respecta rolul așa cum prevede Constituția.
„Mă îndoiesc de acest lucru. Pentru că președintele are un rol constituțional bine definit și nu și-ar pune amprenta pe un astfel de partid. Președintele nu este consilierul unui președinte de partid”, a precizat consilierul prezidenţial.
Totodată, consilierul prezidenţial a adăugat că președintele nu a propus niciun ministru în Cabinetul Cioloş
„Președintele nu a cerut premierului Cioloș nici să pună, nici să retragă un nume de pe listă”, a arătat Andrei Muraru.
Muraru a fost întrebat și despre programul obișnuit de lucru al lui Klaus Iohannis.
„Președintele are un program foarte riguros. Ajunge între 8.30 și 9.00 la birou și pleacă după ora 20.00”, a spus Muraru, adăugând că și consilierii ajung la birou la ora 9.00 dimineață și pleacă de obicei, după președinte.
Consilierul prezidențial a mai spus că ceremonia de la Cotroceni de 1 Decembrie a fost anulată în urma tragediei din clubul Colectiv și a atentatelor teroriste de la Paris.
„Nu e niciun fel de fanfaronadă aici. Cred că nu era oportun să organizăm un soi de banchet în preajma zilei de 1 Decembrie”, a spus Muraru.
Întrebat dacă crede că s-a schimbat clasa politică după manifestațiile de stradă, consilierul a răspuns:
„După ce a câștigat alegerile, președintele Klaus Iohannis a spus: „Stop și de la capăt”. Nimeni își va mai permite să ignore de acum înainte criteriile de integritate în partid, de exemplu”.
Andrei Muraru a vorbit şi despre ce l-a frapat când a intrat prima dată în Palatul Cotroceni.
Citeşte şi: Consilier prezidenţial: Gardul construit de Ungaria nu este o soluţie la criza imingraţilor
„Tatiana Niculescu Bran, care a fost purtătoarea de cuvânt a președintelui Băsescu o perioadă scurtă, a provocat rumoare pentru că a văzut într-un mod franc ce a văzut la Cotroceni. Lucrurile arată ca acum 15 ani. S-au renovat anumite săli, s-au restaurat unele piese de mobilier. A fost o lipsă totală de interes în privința administrării acestui bun național. Nu văd de ce locul a fost lăsat în paragină. Probabil că, din cauza disputelor dintre Traian Băsescu și Victor Ponta, bugetul Administrației Prezidențiale s-a restrâns în mod constant în ultima perioadă și cred că de-asta nu au mai putut avea grijă de Cotroceni. (…) E inadminisbil să găsești la Cotroceni un tapet pe care a curs apa și care nu a fost schimbat de câțiva ani„, a spus conslierul prezidențial la Digi24.