Problemele pe care Bogdan Oprea le semnalează sunt variate, de la mizerie crâncenă, geamuri nespălate şi saci de gunoi aruncaţi în interiorul instituţiei, până la erori crase de organizare a spaţiului şi lifturi care duc la etaje diferite, deşi indică acelaşi nivel.
„Despre dezastrul administrării Bibliotecii Naționale a României și rușinea ministrului PNL al Culturii
M-am tot abținut să scriu despre modul dezastruos în care este administrată Biblioteca Națională, clădirea de pe Cheul Dâmboviței (un loc care mi-a devenit drag, în ciuda situației), dar, în ultimele zile, exemplele au dat buzna peste mine de parcă vor să mă oblige să le spun povestea. Ca o lămurire, știu ce vorbesc, frecventez locul în mod constant de vreo 2 ani, în unele perioade chiar multe zile la rând, ajung la deschidere și plec după clopoțel.”, îşi începe fostul consilier politic postarea.
„(1) În primul rând, murdăria. Deși poate părea greu de crezut, dar este o mizerie de nedescris peste tot. Nu vă puteți imagina. Geamurile nu cred că au fost spălate niciodată de la inaugurare (aprilie 2012) până astăzi. (…)
(2) Pereți sparți, podele rupte, sticla unor balustrade spartă. Fotografiile spun mai mult decât aș putea descrie eu aici.
3) Ca să vedeți ce haos guvernează întreaga clădire, etajul 5 de la lifturile din Atrium este etajul 4 de la lifturile aflate în aripa dinspre Bulevardul Unirii. Cine nu știe acest lucru, pățește ca-ntr-un film de comedie, crede că a ajuns la etajul 5, de unde a plecat, dar nu recunoaște locul.
(4) La etajul 4/5, eu așa îi spun, nu este nicio toaletă pentru public, cea mai apropiată este la etajul 1/mezanin situată pe laterala opusă dacă lucrezi pe partea cu Bulevardul Unirii. Deci trebuie să străbați cam toată clădirea și pe lungime și pe înălțime dacă vrei să ajungi la o toaletă. Spun că nu este nicio toaletă publică pentru că există una, în plus marcată cu indicatoare de direcționare, dar este doar pentru angajați, am fost dat afară de o doamnă, nici n-am apucat să realizez ce mi se întâmplă, ca să ripostez, care mi-a reproșat că nu este pentru cititori.”, sunt doar câteva dintre cele mai grave şi flagrante probleme prezentate de Oprea.