Consiliul a transmis, printr-o comunicat de presă, că într-o declarație adoptată în 8 aprilie, Comisia apreciază că acuzațiile de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă împotriva fostei șefe a DNA ar putea avea scopul de a o discredita în calitate de candidat pentru postul de procuror-șef european. Comisia amintește că fosta șefă a DNA s-a aflat sub control judiciar și i s-a interzis să părăsească țara sau să vorbească cu presa despre acest caz, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a revocat măsura în 3 aprilie, scrie Hotnews.ro.
Citeşte şi: Emoţii pentru Laura Codruţa Kovesi. O nouă rundă de negocieri pentru postul de procuror şef european
În documentul citat, Comisia pentru Afaceri Juridice a Adunării parlamentare a Consiliului Europei mai arată că eforturile fostei șefe a DNA de combatere a corupției au fost „foarte apreciate” de societatea civilă, de UE și de Consiliul Europei, iar instituția pe care a condus-o a fost supusă atacurilor politice, care au dus în cele din urmă la demiterea sa.
Comisia cere autorităților române „să examineze” rapid cazul Laurei Codruța Kovesi și să renunțe la orice acuzație care ar putea fi motivată politic, în conformitate cu standardele Consiliului Europei.