Bugetul pe anul 2017 al CSM prevede cheltuieli curente în valoare de 132,54 milioane lei (în creștere cu 17,40% față de execuția preliminată pentru 2016), din care 100,32 milioane lei pentru cheltuieli de personal (în creștere cu 23,47% față 2016) și 13,56 milioane lei pentru bunuri și servicii (creștere de 8,42%).
Surse de finanțare: bugetul de stat — 92,81%, fonduri externe nerambursabile — 3,13%, venituri proprii — 4,06%.
În proiectul de buget al CSM au fost cuprinse fonduri de 432.000 lei pentru achiziționarea de mobilier, echipamente informatice (softuri și licențe) și alte active fixe în vederea înlocuirii celor amortizate integral.
La capitolul finanțare în cadrul instrumentelor structurale 2014-2020, CSM susține că a elaborat mai multe propuneri de proiecte.
Astfel, proiectul „Consolidarea managementului resurselor umane și financiare în cadrul sistemului judiciar” are ca obiectiv optimizarea managementul instanțelor și parchetelor, prin elaborarea de către fiecare curte de apel a unui plan de management integrat cu obiective de dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung (2015-2020). Bugetul total propus al proiectului este de aproximativ 900.000 euro.
Proiectul cu tema „Îmbunătățirea comunicării externe și cooperării între Consiliul Superior al Magistraturii, instanțe și parchete, alți actori din cadrul sistemului judiciar din România și public” își propune îndeplinirea unor rezultate precum consolidarea culturii juridice în societatea românească, creșterea gradului de acces al publicului la informații privind starea justiției și îmbunătățirea indicatorilor de percepție publică privind încrederea în justiție.
De asemenea, sunt prevăzute proiectele cu tema „Consolidarea capacității organizaționale și administrative a Consiliului Superior al Magistraturii” și „Dezvoltarea unei platforme de testare și asistență psihologică a personalului din cadrul sistemului judiciar”.