Boşcodeală: Dacă-mi voi rezolva problema cu justiţia, nu-mi va sta nimeni în cale la şefia PSD Buzău

Presedintele PSD Buzau, Constantin Boscodeala, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, decizia nefiind insa definitiva, spune ca, daca isi va rezolva problema cu justitia, nu ii va sta "nimeni in cale" la alegerile pentru functia de sef al filialei, programate in toamna.
Ionela Marcu
30 mai 2015, 17:42
Boşcodeală: Dacă-mi voi rezolva problema cu justiţia, nu-mi va sta nimeni în cale la şefia PSD Buzău

Peste 200 de social-democrati buzoieni s-au intrunit, sambata, la Conferinta Judeteana Extraordinara, la care, printre altele, s-a votat acceptarea in structurile partidului a primarilor veniti in urma ordonantei care a permis temporar migrarea alesilor locali, relateaza hotnews.ro.

De asemenea, s-a stabilit data alegerilor in organizatie, precum si formula de calcul care va stabili numarul de reprezentanti la Conferinta Judeteana, atunci cand va fi desemnat noul presedinte al PSD Buzau.

La stabilirea formulei de calcul respective, au existat discutii in contradictoriu, presedintele executiv Marian Ghiveciu contestand formula propusa de Constantin Boscodeala.

La finalul sedintei, Constantin Boscodeala a declarat ca, daca isi va rezolva problemele in justitie, el fiind condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu fara ca decizia sa fie definitiva, va candida in toamna pentru un nou mandat de sef al PSD Buzau.

„Eu sunt nevoit sa fac un pas inapoi pentru ca s-au ivit problemele cu justitia pe care le stiti, insa vreau sa va anunt ca, daca-mi voi rezolva problema pana in toamna, nu-mi va sta nimeni in cale pentru functia de presedinte”, a spus Boscodeala.

In 10 februarie, Constantin Boscodeala, primar al Buzaului si presedinte al organizatiei judetene a PSD Buzau, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul in care fusese trimis in judecata de DNA in iulie 2013, fiind acuzat ca a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei catre Fotbal Club Gloria Buzau, decizia Judecatoriei Brasov nefiind definitiva.

De altfel, Boscodeala a facut apel, care se judeca acum la Curtea de Apel Brasov.

De asemenea, in iunie 2014, Constantin Boscodeala a fost trimis in judecata intr-un nou dosar, in care este acuzat ca a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, in conditiile in care primise un alt teren, prejudiciul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dambovita.

In ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra mai multor imobile, terenuri si masini ale primarului.

In februarie, imediat dupa decizia instantei de a-l condamna la inchisoare, Boscodeala declara ca isi va delega atributiile de primar catre cei doi viceprimari ai Buzaului, Sebastian Radu si Fanica Barla, dar si ca va demisiona din functia de presedinte al PSD Buzau.

Ulterior, el anunta ca ramane la conducerea organizatiei PSD Buzau, luand aceasta decizie dupa o discutie purtata cu liderul partidului, Victor Ponta.

Constantin Boscodeala este la al cincilea mandat de primar al municipiului Buzau, iar din 2010 este liderul organizatiei judetene PSD Buzau.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!