Fostul ministru Constantin Niţă şi primarul Robert Negoiţă, audiaţi în dosarul Referendumului

Fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă, şi primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, au fost audiaţi, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în Dosarul Referendumului, în care este judecat ministrul Liviu Dragnea.
Filip Stan
06 mart. 2015, 07:41
Fostul ministru Constantin Niţă şi primarul Robert Negoiţă, audiaţi în dosarul Referendumului

Un nou termen în dosarul „Referendumul”, în care este judecat ministrul Liviu Dragnea, a avut loc vineri la instanţa supremă, scrie Agerpres.

Fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă, şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, au declarat în faţa instanţei că discutau cu Dragnea doar aspecte care ţineau de desfăşurarea scrutinului şi că nu s-a procedat în alt mod faţă de situaţii similare.

Constantin Niţă a spus judecătorului că în PSD „nu s-a pus niciodată problema fraudării”. Referitor la aplicaţia prin care se trimiteau sms-uri în timpul referendumului, Niţă a spus că PSD a folosit această aplicaţie în premieră, în condiţiile în care sistemul ar fi fost folosit anterior, la alegeri, şi de PDL.

În legătură cu discuţiile pe care le-a purtat cu Liviu Dragnea în ziua referendumului din 2012, Constantin Niţă a spus că nu au vorbit decât aspecte care ţineau de modul în care se desfăşura scrutinul. „Ce să discut cu domnul Dragnea? Ce se discută într-o campanie. Cum merge campania, dacă sunt probleme, atâta tot. În PSD nu s-a discutat niciodată de fraudare”, a mai spus Niţă, care a adăugat că din câte cunoaşte la nivelul judeţului Braşov nu au fost înfiinţate secţii noi de votare pentru referendum. „În Poiana Braşov a existat secţie de votare dintotdeauna, pentru că este asimilată ca un cartier al oraşului Braşov. Din câte cunosc, există alte staţiuni care au statut de unităţi administrativ-teritoriale distincte, comună sau oraş”, a declarat Niţă.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că la referendumul din 2012 nu s-a procedat în alt mod decât s-a întâmplat la scrutine anterioare. „Este normal să trimiţi mesaje mobilizatoare în campania electorală, pentru că acesta este scopul unei campanii electorale”, a spus Negoiţă.

Întrebat în legătură cu un mesaj transmis de Liviu Dragnea prin care îndemna membrii de partid „să ia pe sus” cetăţenii şi să-i ducă la vot, Robert Negoiţă a arătat că nu ştie exact ce a vrut să spună Liviu Dragnea, dar că, în astfel de momente, apelurile la mobilizare sunt normale.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a cerut la un termen anterior audierea ca martor a premierului Victor Ponta şi a 18 coordonatori judeţeni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012.

Citeşte şi: Ponta: Mă duc „cu toată inima” la ÎCCJ ca martor în dosarul Referendumului

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţă şi autoritatea să în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale.

Citeşte şi: Dosarul Referendumul. Liviu Dragnea: Nu ştiu cine a trimis mesajele cu numele meu

În acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având că scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Se construiește, în sfârșit, și ultima bucată din autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Timpul pe drum se va reduce considerabil, șoferii vor evita un mare oraș
Capital.ro
Mașinile diesel, excluse în România. Ordin la Guvern: Am decis, vom fi mai verzi!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Trump vrea să retragă 20.000 de soldați din Europa. Pentru cei care rămân ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Zodii fără loc de muncă. Concedierea e inevitabilă
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
Cod galben de ceață în România! Lista județelor vizate
Cancan.ro
Dana Roba are iubit nou! A făcut anunțul chiar ea: ”Dragostea nu are vârstă”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu, victorie fără emoții?! Cutremur în România: Nu trebuia s-o spun
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Româncă, reținută și expulzată din Serbia pe motive de securitate națională
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE între PUTIN și TRUMP. AMENINȚARE fără PRECEDENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Avantajele Revolut dispar unul câte unul: băncile locale vând euro mai ieftin