Consultanţi care realizează proiecte privitoare la sistemul de testare pentru coronavirus, plătiţi cu mii de lire pe zi, în Anglia

Consultanţi de la renumita firmă de consultanţă Boston Consulting Group (BCG) primesc, de la autorităţile britanice, până la 6.000 de lire zilnic pentru proiecte care privesc sistemul de testare pentru coronavirus. Informaţiile au fost oferite pe surse publicaţiei The Guardian.
Romania TV
15 oct. 2020, 10:44
Consultanţi care realizează proiecte privitoare la sistemul de testare pentru coronavirus, plătiţi cu mii de lire pe zi, în Anglia

Cifrele, dezvăluite pentru prima dată de Sky News, apar în contextul îngrijorării tot mai mari cu privire la costul sistemului de testare Covid-19 din Marea Britanie, care a fost criticat pentru că este lent, dezorganizat și nu poate face față cererii în continuă creștere.

BCG, una dintre cele mai mari și mai prestigioase firme de consultanță din lume, a încasat 10 milioane de lire sterline pentru 40 de persoane care lucrează la programul de testare și urmărire a virusului pe parcursul a patru luni, a dezvăluit o sursă.

Consultanții de rang mai mic câştigă aproximativ 2.400 lire pe zi; cei cu statut de senior executive ajung până la 7.360 lire. Firma de consultanţă a oferit, însă, reduceri între 10% și 15% pentru diferite etape ale proiectului.

Citeste si Vizitele la domiciliu, interzise în Irlanda. Vacanţele şcolare vor fi extinse

Datele disponibile în mod public arată că BCG a primit contracte în valoare de cel puțin 18,3 milioane de lire sterline pentru proiecte legate de pandemie.

Maie xact, este vorba despre două contracte de cinci milioane de lire sterline pentru „suport strategic” și „suport digital” pentru programul de testare și urmărire, un contract de 4,5 milioane de lire încheiat cu Departamentul pentru Dezvoltare Internațională pentru un proiect de sprijin economic și 1,6 milioane de lire sterline pentru un grup de lucru care le asigură autorităţilor consultanţă în problema pandemiei.

Alte proiecte includ lucrări privind securitatea alimentară a Regatului Unit și sfaturi privind fabricarea vaccinurilor.

Tarifele încasate de BCG le depășesc cu mult pe cele încasate de lucrătorii din sectorul public – doar 1% din funcționarii publici sunt plătiți cu peste 80.000 de lire sterline pe an.

Testul și sistemul de urmărire a coronavirusului s-au prăbușit luna trecută după redeschiderea școlilor. Cifrele din 17 septembrie au arătat că aproape nouă din 10 teste Covid-19 din Anglia au durat mai mult de 24 de ore pentru a produce rezultate. De atunci, guvernul s-a bazat pe implicarea sectorului privat.

Cei 40 de angajaţi ai BCG sunt doar o mică parte din cei 1.000 de consultanți angajați de Deloitte în sistem. Autorităţile au mai cerut ajutorul unor firme de consultanţă precum KPMG sau EY. Niciuna dintre aceste numiri nu a fost anunțată public, nu au fost publicate costuri și nu există informații despre modul în care Departamentul de Sănătate și Asistență Socială (DHSC) va asigura raportul calitate-preț de la consultanți.

Citeste si O româncă de 20 de ani a murit, după ce a căzut de la etajul 14 al unui bloc din Italia

The Guardian a dezvăluit recent că guvernul a devenit din ce în ce mai dependent de firmele de consultanţă, cheltuielile pentru primele opt firme crescând cu 45%, la peste 450 milioane lire în trei ani.

Boston Consulting Group a câştigat cel mai puţin dintre cele opt firme și a primit aproximativ şapte milioane de lire sterline din fonduri ale administrației centrale pentru activități de consultanță în perioada 2019/2020, potrivit sursei citate. La polul opus, Deloitte a încasat 147 milioane de lire sterline din fonduri publice.

Pentru a construi cea mai mare rețea de diagnosticare din istoria Marii Britanii, e nevoie să lucrăm atât cu partenerii din sectorul public, cât și cu cei din sectorul privat, cu abilitățile și experiența de care avem nevoie. Fiecare liră cheltuită contribuie la eforturile noastre de a menține oamenii în siguranță, asta în timp ce creștem capacitatea de testare la 500.000 de teste pe zi până la sfârșitul lunii octombrie„, au declarat reprezentanti ai Departamentului de Sănătate și Asistență Socială.

DailyBusiness
Prețuri explozive pe piața imobiliară! Apartamentele s-au scumpit cu 13% față de anul trecut!
Spynews
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Bzi.ro
Mădălina Ghenea, apariție incendiară pe rețelele de socializare! „Ești cea mai frumoasă femeie din lume”
Fanatik.ro
S-a vândut unul dintre cele mai cunoscute magazine din țară. Spațiul a costat 8 milioane de euro
Capital.ro
Elena Udrea e distrusă. Adrian Alexandrov a făcut anunțul trist: Ea a pierdut....
Playtech.ro
Primele imagini de la înmormântarea Deliei Budeanu. Momente dureroase la mănăstirea Ghighiu
DailyBusiness
Decizia momentului! Se dau DOUĂ SĂPTĂMÂNI de vacanță pentru români
Adevarul
Lovitură pentru nepotul Regelui Ferdinand I. Procesul în care Dominic de Habsburg este acuzat de distrugerea unui conac se rejudecă
wowbiz.ro
Iancu Sterp și Denisa Coțolan au devenit soț și soție! Primele imagini de la cununia civilă
Spynews
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Babasha! Artistul nu a putut să își mai miște fața: ”M-a împiedicat să vorbesc...”
Spynews
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Evz.ro
Toată Planeta îl plânge. A murit idolul
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața
Cancan.ro
Ce a putut să pățească o româncă într-un aeroport din China. Era urmărită non stop de camerele de supraveghere 😲
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Toată Rusia e în doliu. A fost găsit mort în curtea clădirii. S-a sinucis!
StirileBZI
Toți șoferii trebuie să știe asta! Nu mai fă greșeala să apeși acest buton când vine frigul!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
stirilekanald.ro
„Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului
substantial.ro
Decizia CCR privind candidatura Dianei Șoșoacă, dezbătută de români: Sondaj INSCOP dezvăluie opinii împărțite
MediaFlux
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Liam Payne de la One Direction: cine îi va moșteni averea uriașă