Consultaţii gratuite pe plajă privind depistarea cancerul de piele. Copiii au cel mai mare risc când nu sunt protejaţi de soare

Societatea Română de Dermatologie (SRD) continuă campaniile derulate în anii precedenți, pentru prevenția și depistarea cancerului de piele. În această vară, campania EuroMelanoma Day, ajunsă la cea de-a XIII-a ediţie, promovează mesajul ”Știați că cea mai frecventă formă de cancer este cancerul de piele?’’ și are ca scop prevenţia, depistarea şi tratamentul cancerului de piele, în toate stadiile sale.
Roxana Gagiu
02 aug. 2018, 11:00
Consultaţii gratuite pe plajă privind depistarea cancerul de piele. Copiii au cel mai mare risc când nu sunt protejaţi de soare

O amplă campanie de informare în ceea ce priveşte depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat se va desfășura în perioadele 3-5 august și 17-19 august, simultan în trei staţiuni din sudul litoralului, respectiv: Mangalia (plaja Laguna), Jupiter (plaja Jupiter) şi Venus (plaja Perla Venusului).

Special pentru turiști, SRD în parteneriat cu Primăria Mangalia oferă consultaţii de specialitate, în perioada menționată, între orele 08:00-12:00 şi 15:00-18:30, unde 12 medici dermatologi din ţară, câte patru în fiecare staţiune, vor oferi consultaţii şi informaţii gratuite pacienţilor, dar şi turiştilor doritori de investigaţii de prevenţie.

Pe lângă informaţii legate de depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat, aceştia vor mai primi şi mostre de creme fotoprotectoare. Organizatorii precizează că acest trend crescător poate fi stopat, iar cancerul de piele poate fi tratat dacă este depistat la timp. În acest sens, specialiștii recomandă tuturor să se protejeze întotdeauna când se expun la soare, să evite expunerea prelungită și să se adăpostească de soare sub o umbrelă și pe cât posibil să evite expunerea la soare la orele prânzului. Alte sfaturi ale dermatologilor se referă la: îmbrăcămintea corespunzătoare (purtarea hainelor în culori deschise, a hainelor cu mâneci lungi, o pălărie cu bor larg și ochelari de soare cu protecție UV.

Pentru copii, se recomandă haine special concepute cu protecție solară inclusă); aplicarea cremelor cu protecție solară (este indicată verificarea factorilor de protecție solară ridicată atât împotriva radiațiilor UVA, cât și a celor UVB, cu reaplicare constantă, deoarece aceste creme au efect maxim după aproximativ 30 de minute, iar efectul durează în medie 2-3 ore).

Copiii prezintă cel mai mare risc de a dezvolta probleme de sănătate, pe termen lung, legate de expunerea prelungită la soare. Joaca în aer liber este importantă, dar o atenție sporită este necesară pentru a preveni arsurile solare. De aceea există creme cu altă compoziție, dedicate copiilor.

Organizatorii evenimentului mai recomandă urmărirea și verificarea pielii pentru leziunile care își schimbă dimensiunea, culoarea și/sau forma, se diferențiază față de restul leziunilor (semnul „rățușca cea urâtă”), sunt asimetrice sau au margini neregulate, sunt aspre (uneori se pot simți leziunile înainte ca ele să devină vizibile), prezintă multe culori pe suprafață, sunt pruriginoase, sângerează sau supurează și au aspect perlat, arată ca o rană, dar nu se vindecă. În aceste situații, prezentarea la medic este iminentă.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Orașele din România unde prețurile apartamentelor s-au scumpit cel mai mult. Care este situația în Capitală
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Zodiile care trec prin cea mai bună perioadă a vieții. Norocul le răsare la fiecare pas
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?