Consumă o lingură de ulei de măsline, în fiecare dimineaţă. De altfel, uleiul de măsline este unul dintre cele mai importante elemente şi un nutrient sănătos, în dieta mediteraneană.
Iată cât de bun este uleiul de măsline pentru piele şi ten, dar şi pentru a slăbi.
Iti transforma radical pielea
Uleiul de masline este un ingredient esential in multe produse cosmetice, dar vei profita cu adevarat de proprietatile sale daca il incluzi in dieta. Are capacitatea de a reduce inflamtia de la nivelul pielii, accelereaza vindecarea si previne aparitia prematura a ridurilor. De asemenea, datorita continutului ridicat de vitamina E, uleiul de masline contribuie la mentinerea elasticitatii si nivelului optim de hidratare al pielii.
Te poate ajuta sa slabesti
Exista conceptia gresita ca ar trebui sa renunti la orice tip de grasimi pentru a putea slabi. Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca acest lucru nu este adevarat, organismul avand nevoie de grasimi sanatoase care sunt esentiale pentru numeroase functii. Cercetatorii au mai aratat ca dieta mediteraneana, care este bogata in ulei de masline, este cea mai eficienta si sanatoasa dieta pe care o putem urma. In cadrul unui studiu pe o durata de trei ani, la care au participat 180 de persoane, s-a demonstrat ca includerea uleiului de masline in alimentatie ajuta la scaderea in greutate.
Citeşte şi: Cum se menţine Angela Similea la 74 de ani. Ce intervenţii estetice şi-a făcut: „Trebuie să avem grijă de pielea noastră”
Există uleiul de măsline simplu şi cel din turte de măsline, sortimente care pot fi găsite pe rafturile oricărui supermarket. Acestea însă nu sunt tocmai sănătoase pentru că trec prin diferite procedee chimice de rafinare, care le iau astfel din proprietăţile benefice. Ca să îţi faci o idee, uleiul din turte de măsline este fabricat din toate resturile care rămân la presarea uleiului superior. Aceeaşi reţetă poate fi regăsită, de exemplu, în cazul crenvurştilor, care, după cum bine se ştie, sunt făcuţi din tot felul de resturi de pieliţe, oase şi zgârciuri de origine animală şi sunt „machiaţi” cu ajutorul a numeroşi coloranţi şi conservanţi care îi fac să arate cât de cât comestibili.
Citeşte şi: „Cartea Junglei” în viața reală. La 21 de ani, băiatul Mowgli mănâncă iarbă și trăiește printre animale